EURO2016

Romania, infrangere ultradureroasa cu Franta

Romania a pierdut cu 2-1 primul meci de la EURO 2016, cu Franta, prima favorita a competitiei. A fost un meci la care meritam fara probleme egalul. Gazdele au deschis scorul dupa un fault prosolan asupra lui Ciprian Tatarusanu, dar Romania a egalat prin Stancu, de la punctul cu var. Franta a marcat golul victoriei in minutul 89, de la o faza care nu anunta nimic, dar la care aparatorii Romaniei au asteptat si au lasat spatiu pentru o executie spectaculoasa. Francezii au mai avut o bara, la inceput de meci, la putin timp dupa ce Romania fusese extrem de aproape sa deschida scorul.
Grupa Romaniei: Clasament actualizat 
Asa am trait: Franta - Romania 2-1

Romania nu s-a facut de ras, a jucat bine, dar cu atat mai amar este ratarea egalului. Francezii, mai grei, au fost pusi in dificultate de mai micii, rapizii si pe alocuri mai tehnicii jucatori romani.

Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de constructie si, dupa un prim sut de control incercat de Pintilii de la mare distanta, Stancu a ratat prima ocazie a meciului in minutul 5. Romania a fost la un pas sa marcheze primul gol de la EURO 2016.

[news-119680]

Stanciu a centrat ideal in sase metri din primul nostru corner obtinut la acest turneu final si Stancu a sutat in Lloris din cativa metri. La cornerul rezultat Andone a trimis cu capul pe plasa portii franceze.

Superiori in duelurile individuale, francezii nu s-au lasat prea mult invitati la joc si Griezmann a trimis in bara in minutul 15. Payet a centrat de pe dreapta si Chiriches a deviat nefericit spre atacantul de la Atletico Madrid.

Romania n-a refuzat jocul si printr-un presing in zona am reusit sa blocam majoritatea atacurilor pozitionale ale francezilor. Problemele au aparaut pe atacurile rapide si la fazele fixe.

Ocazie mare ratata de Franta in minutul 37 prin Griezmann. Venit din linia a doua, septarul francez a trimis la o palma de poarta noastra dintr-o minge intoarsa de Payet.

Trei minute mai tarziu lansare spre Andone si acesta a fost lovit evident de Koscielny, insa centralul maghiar Kassai a inchis ochii si n-a acordat nimic.

Mare ocazie pentru Franta in prelungirile primei reprize in urma unui corner de pe dreapta. Payet arunca mingea in centrul careului si Giroud, scapat din marcaj de Chiriches la zece metri, reia cu capul peste poarta.

Prima parte s-a incheiat cu Romania in ofensiva, Popa obtinand o aruncare de la margine la o pasa trimisa de Sapunaru in flancul drept.

Romania a inceput cu mult entuziasm partea secunda, cu atacuri incisive si acelasi Stancu a ratat o uriasa ocazie in minutul 47. Excelent gasit de Stanciu cu o centrare, Stancu a preluat pe piept si a trimis din cadere pe langa poarta.

Rabufnire de orgoliu a francezilor in minutul 52, Giroud trimitand primul sut pe poarta noastra. Tatarusanu a retinut fara probleme si mai apoi a intervenit decisiv la un voleu in forta trimis de Pogba.

Primul gol

La faza imediat urmatoare, in minutul 58, Tatarusanu a iesit gresit din poarta si a pierdut decisiv duelul aerian cu Giroud si atacantul francez a marcat primul gol al turneului. A fost o iesire gresita a lui Tatarusanu, care mai bine ramanea pe loc si nu era gol. Chiar iesit, Tatarusanu a trecut pe langa minge, la o palma, acuzand un fault in atac.

[news-119676]

Romania a egalat de la 11 metri. "Nu am avut emotii"

Tricolorii nu s-au demoralizat dupa primirea golului si au revenit in ofensiva, iar Stanciu a obtinut lovitura de la 11 metri in duel cu Evra. Un penalty clar ca lumina zilei pe care Kassai l-a acordat cat se poate de corect.

Stancu si-a spalat pacatele de la cele doua mari ratari si a marcat de la punctul cu var cu o executie sigura. "Nu am avut emotii", a spus Stancu despre faza la care a marcat de la 11 metri.

Final de cosmar

Partida se indrepta spre un egal echitabil si pe deplin meritat, cand Payet a fost lasat sa patrunda cu mingea la picior in marginea careului si a trimis o minge imparabila la vinclu. La acea faza francezii au fost lasati sa tina mingea, iar Payet a sutat pana la urma dintre trei jucatori, o lipsa de marcaj nepermisa prin care s-a compromis meciul. 

[news-119685]

Echipele

Franta: 1. Hugo Lloris (capitan) — 19. Bacary Sagna, 4. Adil Rami, 21. Laurent Koscielny, 3. Patrice Evra — 15. Paul Pogba (11. Anthony Martial, 77), 5. N'Golo Kante, 14. Blaise Matuidi — 7. Antoine Griezmann (20. Kingsley Coman, 66), 9. Olivier Giroud, 8. Dimitri Payet (18. Moussa Sissoko, 90+2). Selectioner: Didier Deschamps. 
Rezerve neutilizate: 23. Benoit Costil, 16. Steve Mandanda — 17. Lucas Digne, 2. Christophe Jallet, 13. Eliaquim Mangala, 22. Samuel Umtiti, 6. Yohan Cabaye, 12. Morgan Schneiderlin, 10. Andre-Pierre Gignac.

Romania: 12. Ciprian Tatarusanu — 22. Cristian Sapunaru, 6. Vlad Chiriches (capitan), 21. Dragos Grigore, 3. Razvan Rat — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii — 20. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 82), 10. Nicolae Stanciu (7. Alexandru Chipciu, 72), 19. Bogdan Stancu — 14. Florin Andone (9. Denis Alibec, 61). Selectioner: Anghel Iordanescu. 
Rezerve neutilizate: 23. Silviu Lung jr, 1. Costel Pantilimon — 16. Steliano Filip, 15. Valerica Gaman, 2. Alexandru Matel, 4. Cosmin Moti, 18. Andrei Prepelita, 17. Lucian Sanmartean, 13. Claudiu Keseru.



Romania, infrangere ultradureroasa cu Franta