EURO2016

Romania, egal agonizant cu Elvetia

Romania a incheiat la egalitate cu Elvetia, scor 1-1, dupa ce a condus la pauza in urma golului marcat de Bogdan Stancu din lovitura de la 11 metri, in meciul de miercuri seara de la EURO 2016. Mehmedi a inscris golul egalizator in partea secunda cu un sut din interiorul careului dupa un corner si o eroare de marcaj. Romania a avut o bara in prima parte prin Sapunaru si alte cateva ocazii de a se desprinde cand tabela arata 1-0. Romania este pe locul 3 in Grupa A, la 3 puncte de Elvetia, iar Bogdan Stancu este lider in clasamentul golgheterilor.
EURO 2016: Grupa Romaniei + toate grupele | Golgheteri | Lot Romania | Toate loturile | Program pe zile

Cu patru modificari in formula de start fata de meciul cu Franta, echipa Romaniei a cedat deliberat centrul terenului in fata Elvetiei si a jucat cu apararea avansata punand presiune pe atacul elvetian cu un joc la offside extrem de riscant.

Fara Stanciu si Andone, dar cu Keseru in atac, Romania a jucat apatic, lent si cu multe greseli. Lipsa atacului s-a tradus in presiune din partea Elvetiei. Romania a cazut fizic dupa prima repriza si a comis o multime de greseli de pase in aparare si la mijlocul terenului. De altfel, golul Elvetiei a venit dupa o degajare neglijenta in corner a lui Grigore, in urma careia ceasornicarii au deschis scorul. 

[news-119773]

Prima ocazie la poarta noastra a aparut in minutul 7 cand Seferovic a reluat periculos cu capul si l-a obligat pe Tatarusanu la o interventie salvatoare.

Doua minute mai tarziu Chipciu a centrat si Keseru a trimis slab cu capul spre poarta aparata de Sommer.

O noua interventie salvatoare pentru Tatarusanu in minutul 16. Acesta a respins cu piciorul sutul lui Seferovic, iar apararea noastra a rasuflat usurata dupa o faza in care a fost prinsa pe picior gresit.

Lovitura de la 11 metri pentru Romania in minutul 18 obtinuta de Chipciu in duel cu Liechsteiner. Tinere evidenta de tricou din partea capitanului elvetian si rusul Karashev nu a stat pe ganduri.

Stancu si-a asumat executia si l-a invins pe Sommer cu un sut in dreapta si a devenit primul jucator dupa spaniolul Mendieta in 2000 care inscrie doua penalty-uri la un turneu final.

La doua minute dupa golul nostru Tatarusanu ne-a scos inca o data la reluarea lui Schar. Mingea se ducea sub bara.

Romania a raspuns printr-o contra in minutul 26, Chipciu sutand pe langa poarta din interiorul careului. Avea si varianta unei pase in lateral pentru Stancu, insa a preferat executia directa.

Mare ocazie pentru Romania in minutul 28 dupa o lovitura libera executata din flancul stang. Balonul a ajuns cu sansa la Sapunaru si acesta a reluat in bara din 8-9 metri.

Pana la pauza Romania a echilibrat raportul cornerelor cu doua lovituri la rand, dupa ce elvetienii ne presasera cu cinci faze fixe de-a lungul celor 45 de minute.

Pintilii n-a mai putut continua si a fost schimbat la pauza cu Hoban, jucator care a avut o buna ocazie la chiar prima atingere de balon.

O noua mare ocazie pentru Romania in minutul 53 la pasa lui Torje in sase metri pentru Keseru. A aparut salvator Djourou si a respins in corner.

Dintr-o faza de la colt Elvetia ne-a dat gol in minutul 57 prin Mehmedi. Lasat liber de Chipciu, jucatorul elvetian de origine albaneza a inscris cu un vole devastator la coltul lung.

Pana la final Romania s-a mai apropiat o singura data de poarta adversa dintr-o lovitura libera executata periculos de Torje. A respins Sommer cu un reflex salvator.

Fortat sa-l schimbe pe Rat, care nu a mai putut continua din minutul 65, Romania a mizat in ultimele minute pe Andone, dar acesta n-a reusit sa obtina decat un corner.

Romania-Elvetia, 1-1 scor final, si pastram sanse teoretice la calificarea in optimile de finala ramanand in joc numeroase ecuatii cu si mai multe necunoscute.

Caseta tehnica:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (Filip 61) - Pintilii (Prepelita 46), Prepelita - Toje, Stancu (Andone 83'), Chipciu - Keseru. Antrenor: Anghel Iordanescu.

Elvetia: Sommer - Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez - Xhaka, Behrami - Shaqiri (Tarashaj 90+1'), Dzemaili (Lang 83'), Mehmedi - Seferovic (Embolo 64). Antrenor: Vladimir Petkovic.

Cartonase galbene: Prepelita 22', Chipciu 24', Keseru 37', Grigore 76'/ Xhaka 50', Embolo 90+3'.

Arbitri: Sergei Karasev, Nikolay Golubev, Tikhon Kalugin; aditionali: Sergei Lapochkin, Sergei Ivanov (toti din Rusia); rezerva: Aleksei Kulbakov (Belarus).



Romania, egal agonizant cu Elvetia