EURO2016

Portugalia prinde in extremis de pe locul trei un loc in optimi

Mare favorita in Grupa F, considerata cea mai dezechilibrata inaintea competitiei, Portugalia a tremurat serios pentru calificarea in optimile de finala, dupa ce a fost condusa de trei ori de Ungaria. S-a terminat pana la urma 3-3, iar lusitanii prind locul al treilea gratie numarului de goluri marcate (4) in dauna Turciei si Albaniei.

Deja calificata in optimi dupa primele doua meciuri din grupa, victorie cu Austria si remiza cu Islanda, Ungaria a deschis scorul prin veteranul Gera la jumatatea primei reprize. Acesta a prins un stang fabulos din afara careului.

Eliminata in conditiile in care in cealalta grupa Islanda conducea Austria si n-avea decat doua puncte in clasament, Portugalia a reactionat la timp si a egalat prin Nani cu doua minute inaintea pauzei. Un sut pe jos la coltul scurt si veteranul Kiraly nici n-a avut timp sa reactioneze.

Dzsudzsak a readus Ungaria in avantaj la trei minute dupa pauza printr-un sut din lovitura libera deviat de zidul portughez, insa dupa doar doua minute Cristiano Ronaldo marca pentru 2-2 cu un calcai de mare efect. Acesta a denit astfel primul jucator care inscrie la patru turnee finale de Campionat European si la sapte turnee majore, europene sau mondiale.

Ungaria a gasit puterea sa preia pentru a treia oara conducerea dupa alte cinci minute. Acelasi Dzsudzsak a finalizat si tot cu un sut deviat, dar de aceasta data din actiune.

Ronaldo a restabilit egalitatea la trei in minutul 63 cu o superba lovitura de cap din sase metri, dar la un minut dupa reusita sa maghiarii au trimis in bara prin Elek.

Pana la final ambele echipe au jucat la rezultat, desi Portugalia putea fi eliminata oricand printr-un joc nefericit al rezultatelor.



Portugalia prinde in extremis de pe locul trei un loc in optimi