EURO2016

Portugalia, prima semifinalista la EURO 2016. Victorie la 11 metri cu Polonia

Portugalia ajunge in semifinale la Campionatul European fara sa fi castigat vreun meci din cele cinci disputate pana acum. Ultimul, un 1-1 si 5-3 cu Polonia dupa executarea loviturilor de departajare.

Singurul penalty a fost ratat de polonezul Blaszczykowski, mai bine spus aparat de portarul lusitan Rui Patricio.

Polonia a deschis scorul prin capitanul si golgeterul ei Lewandowski dupa doar 100 de secunde de la startul meciului. Tanarul Renato Sanches (18 ani) a egalat cu un sut superb din afara careului si pana la finalul timpului regulamentar niciuna dintre echipa n-a mai inscris in pofida ocaziilor create.

Ronaldo a fost campionul ratarilor in acest meci, irosind trei ocazii mari de a inscrie. La doua dintre faze starul portughez a dat pe langa minge ca un amator in situatii singur cu portarul.

Atacantul portughez s-a aratat si egoist in minutul 55 cand, dupa o patrundere personala, a preferat sutul la poarta in detrimentul unei pase in lateral pentru un coechipier aflat intr-o pozitie mai buna.

Aproape de gol a trecut si Fonte in minutul 78 cu o reluare de cap in bratele portarului polonez Fabianski.

Cu zece minute inaintea finalului Pazdan a fost aproape de un autogol la pasa lui Pepe pentru Ronaldo. Devierea fundasului polonez foarte aproape sa-l surprinda pe portar.

Signur cu Fabianski in minutul 84, Ronaldo a dat incredibil pe langa minge, faza care s-a repetat si in prelungiri la cealalta poarta.

Ronaldo a avut emotii in minutul 110, dupa ce un spectator a intrat vijelios pe teren si a incercat sa-l atinga. In cele din urma acesta a fost oprit si luat pe sus de fortele de ordine.

Polonia a insistat mai mult in ultimele minute pentru a evita penalty-urile, iar Kapustka a sutat in Pepe la o faza cand avea si varianta sa tina mai mult de minge.

Ronaldo a deschis seria loviturilor de departajare transformand fara nicio emotie, la fel ca si Renato Sanches, Moutinho, Nani si Quaresma.

In semifinale, Portugalia va intalni invingatoarea dintre Tara Galilor si Belgia.



Portugalia, prima semifinalista la EURO 2016. Victorie la 11 metri cu Polonia