EURO2016

Portugalia invinge Croatia in prelungiri cu un singur sut pe poarta

La capatul unui meci extrem de anost si foarte tacticizat, Portugalia a evitat loviturile de departajare si a invins Croatia cu un gol marcat de Ricardo Quaresma in minutul 117.

O reusita care a venit la capatul unui contraatac purtat de Renato Sanches si la care a contribuit decisiv si Cristiano Ronaldo. Gasit in pozitie de finalizare, liderul echipei Portugaliei l-a obligat pe portarul croat Subasic la o parada salvatoare.

Mingea respinsa de acesta in lateral a fost apoi impinsa in poarta de Quaresma, jucatoar care pandea la bara a doua.

Portugalia va intalni Polonia in sferturi si este singura echipa prezenta in de fiecare data in sferturi din 1996 pana in prezent.

Cel mai asteptat meci al primei zile a optimilor de finala nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul asteptarilor, cei doi antrenori desenand pe dreptunghiul verde de la Lens o mare tabla de sah pe care au mutat cu o prudenta excesiva.

De aici a rezultat o partida putin spectaculoasa, in care jucatorii au cautat inainte de toate sa se anihileze reciproc si mai apoi sa construiasca faze prin care sa puna in pericol buturile adverse.

Prima ocazie a aparut abia in minutul 25 la poarta croata, cand Pepe a reluat peste poarta o minge centrata de Guerreiro.

Croatii au presat mai mult in repriza secunda, iar Vida avea sa rateze o buna sansa de gol in minutul 62 de asemenea cu capul dupa o centrare din lovitura libera. Doua minute mai tarziu arbitrul a inchis ochii la un fault asupra lui Nani in careul croat.

Partida se indrepta vertiginos spre un deznodamant la loviturile de departajare cand Renato a initiat un contraatac din propria jumatate, Ronaldo a primit liber in suprafata de pedeapsa croata si a sutat periculos. Balonul respins de Subasic a fost trimis in poarta si astfel s-a scris istoria unui meci despre care nu ne vom aminti foarte multe peste ani.



Portugalia invinge Croatia in prelungiri cu un singur sut pe poarta