EURO2016

Polonia elimina Elvetia la 11 metri si ajunge in sferturi

Polonia, viitoare adversara a Romaniei in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018, este prima echipa calificata in sferturile de finala la EURO 2016 dupa o victorie in fata Elvetiei la loviturile de departajare. Dupa 90 si 120 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar la loteria penalty-urilor singura lovitura a fost ratata de Granit Xhaka.

Polonia a dominat copios prima repriza a meciului de la Saint-Etienne si in secunda 24 Milik rata singur cu portarul elvetian, pentru ca sapte minute mai tarziu acelasi jucator sa reia cu capul in bratele lui Sommer.

Ocazie si pentru Elvetia in minutul 11 cu Dzemaili care nu a gasit poarta din interiorul careului dupa o pasa de la Shaqiri. Acelasi jucator elvetian a trimis cu capul pe langa poarta in minutul 24 dintre cei doi stoperi polonezi. Mingea se duce peste poarta.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 40 pe fondul dominarii tot mai accentuate a polonezilor.  In urma unui corner mingea a ajuns a Blaszczykowski si acesta l-a invins pe Sommer intr-o faza de unu contra unu.

Elvetia a iesit de la cabine decisa sa alerge dupa egalare, iar pe masura trecerii timpului polonezii au facut pasul inapoi, astfel ca partea secunda a fost una cu elvetienii la carma jocului.

Ocaziile s-au inmultit la poarta lui Fabianski, iar egalarea a fost reusita de Shaqiri cu o super executie in minutul 83. O reluare pe spate de la linia careului de 16 metri care l-a lasat fara reactie pe portarul polonez.

Mai mult decat atat, Elvetia a trecut pe langa golul de 2-1 in minutul 79 la sutul trimis de Seferovic in bara transversala.

In prelungiri nivelul calitativ al jocului a scazut pe fondul apararii rezultatului de catre ambele echipe, singura ocazie apartinand Elvetiei prin acelasi neobisit Shaqiri. O bolta incercata de acesta in minutul 96.

S-a ajuns la loviturile de departajare unde pentru Polonia au marcat Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski si Krychowiak, toti cu executii sigure.

Liechsteiner, Shaqiri, Schar si Rodriguez au punctat pentru Elvetia, iar ratarea lui Xhaka de la a doua serie de penalty-uri a facut pana la urma diferenta.

Pentru Polonia este prima calificare din istorie in sferturile unui Campionat European, in timp ce Elvetia n-a mai depasit o faza eliminatorie la un turneu major din 1938.



Polonia elimina Elvetia la 11 metri si ajunge in sferturi