EURO2016

A cazut o stea, traiasca noua stea, Italia!

Italia a eliminat luni seara echipa campioana europeana Spania, cu scorul de 2-0. Italienii au jucat aproape tot meciul ceas in aparare, dar si-au creat si faze inteligent de atac. Ibericii au avut golul egalarii la final in picior, dar au ratat si apoi au primit la randul lor golul demolator. 

Italia va intalni in sferturile de finala echipa Germaniei. Va fi inclestarea intre cele mai bune doua echipe de pana acum de la EURO 2016, adevarata finala a turneului.

Pana atunci, Italia se poate bucura de victoria cu Spania. A fost un meci jucat perfect de elevii lui Antonio Conte, care l-au pus la incercare inca din primele minute ale jocului pe portarul iberic De Gea. Pelle a trimis in minutul 9 un cap scos la limita de De Gea. De altfel, portarul spaniol a fost cel care permanent a tinut tabela de marcaj sub control. 

Italia a jucat in prima repriza avansat pentru a nu lasa Spania sa se apropie de careu. Si a reusit. Elevii lui Del Bosque s-au impotmolit de zidul italian fara a isi crea ocazii de gol decat la final. Practic, Spania a avut prima ocazie de gol in ultimele minute de joc!

Sergio Ramos a fost aproape de autogol in minutul 28, cand a trimis neglijent, in disperare, o minge trimisa periculos in careu de italieni.

Doua cornere succesive si momente de presiune ale Italiei au adus o lovitura libera de la 20 de metri, exact pe centru portii spaniole. Eder a sutat neasteptat pe jos, cu forta, De Gea nu a putut retine, mingea s-a dus in fata sa iar de acolo a aparut Chiellini care a inscris cu ceva dificultate. Un gol marcat meritat de italieni.

In minutul 45, De Gea a respins o minge care se ducea spre bara, mentinand scorul de 1-0 si, odata cu el, sperantele Spaniei pentru partea secunda.

In minutul 55, din nou De Gea a fost providential. Eder a sprintat fulminant lasandu-si in spate adversarul direct cu doi metri, desi se plecase umar la umar, a patruns in careu si a sutat, dar mingea l-a lovit pe De Gea in piept!

A fost momentul in care Spania a inceput sa mai conteze in atac prin insistentele lui Aduriz. Acesta a avut mai multe lovituri de cap si mai multe suturi, fiind singurul cu chef de lupta din lotul Spaniei. Nu a fost insa suficient pentru egalare.


Buffon a fost pus ceva la incercare in repriza a doua, de Spania

In minutul 71, Buffon i-a respins mingea de pe cap lui Aduriz, care sarise pentru a da lovitura pe care scria egal. La scurt timp, acelasi Aduriz a trimis mingea in bara, dar fusese semnalizat corect in ofsaid.

Vasquez a trecut putin pe langa gol, nereusind sa devieze mingea in poarta Italiei. A fost preambulul pentru cea mai mare ocazie de gol a Spaniei. In minutul 90, Pique a primit cu bolta o minge in careu si sutat din voleu, insa nu destul de plasat si nici destul de puternic, incat Buffon a reusit sa respinga! Pique a ales coltul scurt in locul unei devieri cu exteriorul care cel mai probabil ar fi fost gol.

Imediat dupa, Italia a plecat pe contraatac. Pasa cu pasa, speculand si gandind perfect fiecare plasare a apararii spaniole, mingea a fost inghidonata spre careu, acolo de unde Pelle a reluat imparabil cu un voleu. Final de spectacol pentru un meci de spectacol din care Italia a iesit cu imaginea unei echipe capabile sa ia titlul. 

2-0 pentru Italia, scor final, sec si neindurator pentru Spania. EURO 2016 are o noua stea, care va da piept in sferturile de finala cu Germania. Cine iese de aici are sanse reale sa devina campioana. 



A cazut o stea, traiasca noua stea, Italia!