EURO2016

Italia si Olanda scapa in extremis de infrangeri in preliminariile EURO 2016

Se spune de multe ori ca norocul sau sansa tine cu cei puternici, iar sambata seara aceasta zicala s-a verificat in cazul Italiei si Olandei, doua dintre fortele continentului.

Cele doua au fost la doar cateva minute de infrangeri, dar au reusit sa dreaga busuiocul si sa obtina un punct care inseamna mai mult decat marele nimic.

Italia a fost salvata la Sofia de Eder, brazilianul naturalizat care a marcat golul de 2-2 cu sapte minute inaintea finalului, cand a prins un sut superb din afara careului la coltul lung.

Bulgaria a avut o bara la 2-0, moment prin care ar fi inchis practic definitiv meciul in conditiile unui teren greu, imbibat de apa. Popov si Micanski au marcat pentru Bulgaria in sapte minute, dupa ce autogolul lui Minev adusese Italia in avantaj in minutul 4.

Croatia si-a consolidat pozitia de lidera in Grupa H dupa succesul categoric obtinut pe teren propriu in fata Norvegiei, scor 5-1. Croatia are 15 puncte, Italia 11, iar Norvegia 9.

La Amsterdam, Olanda a fost condusa de Turcia pana in prelungiri dupa reusta lui Burak Yilmaz din minutul 37, dar Wesley Sneijder a prins un sut din afara careului si mingea a fost deviata in poarta de Klaas-Jan Huntelaar, partida terminandu-se cu 1-1.

Tot in Grupa A, Cehia a obtinut un 1-1 cu gol in minutul 90 pe teren propriu in fata Letoniei si ramane lidera la jumatatea preliminariilor (13 puncte), urmata de surpriza Islanda (12 puncte), in timp ce Olanda (7 puncte) si Turcia (5 puncte) raman sa se lupte pentru locul trei de baraj.

Intr-o alta partida, Belgia a facut scor acasa cu Cipru, 5-0, acumuland opt puncte din patru meciuri. Grupa B este condusa de Tara Galilor, echipa victorioasa in Israel, cu 3-0.



Italia si Olanda scapa in extremis de infrangeri in preliminariile EURO 2016