EURO2016

Italia merge in optimi dupa un 1-0 clasic impotriva Suediei

Dupa spectaculosul meci reusit in fata Belgiei, italienii au revenit la ce stiu sa faca mai bine, adica la apararea traditionala, si in final au dat lovitura prin Eder in minutul 89. Cu sase puncte in clasament, Italia este calificata matematic in optimile de finala.

Eder a marcat singurul gol al meciului de la Toulouse, unul care a concurat pentru titlul de cea mai urata partida de la acest EURO 2016. Un gol venit dupa o frumoasa actiune personala incheiata cu sut in stanga portarului suedez Isaksson.

Reusita lui Eder din minutul 89 fusese anuntata cumva de mingea trimisa in bara de Parolo cu sase minute mai devreme la o centrare ideala in sase metri din partea lui Giaccherini.

Suedia a mizat la fel ca si in meciul anterior pe Ibrahimovic, insa atacantul suedez n-a avut nici de aceasta data vreo ocazie semnificativa. Excelent tinut in marcaj de puternicul Chiellini, atacantul suedez a fost surprins in offside atunci cand nu a faultat in atac la mingile jucate pe el.

Dupa o prima parte in care a stat la cutie, Italia si-a aratat coltii in ofensiva in debutul partii secunde, cand atacantul Pelle a trimis pe langa poarta dintr-un vole in interiorul careului advers.

O faza care nu l-a convins pe Conte sa joace pana la final cu Pelle, acesta din urma fiind inlocuit cu Zaza, varful lui Juventus.

In cele din urma golul victoriei italiene, una clasica de altfel prin scor si evolutia echipei, a venit dupa sclipirea personala a lui Eder.

Suedia s-a aruncat in atac in secventele de final si nordicii au solicitat arbitrului maghiar Viktor Kassai o lovitura de la 11 metri la o tinere de tricou. Se putea da, insa Kassai a preferat sa nu dea si meciul s-a incheiat cu victoria la limita a Italiei.



Italia merge in optimi dupa un 1-0 clasic impotriva Suediei