EURO2016

Islanda smulge un punct Portugaliei. Prima surpriza la EURO 2016

La chiar prima partida din istorie la un turneu final, Islanda a reusit sa tina piept Portugaliei lui Cristiano Ronaldo si sa obtina un punct in Grupa F de la EURO 2016. Cu acest 1-1 de la Saint-Etienne s-a incheiat practic prima etapa a fazei grupelor.

Portugalia a inceput meciul printr-o posesie zdrobitoare in primul sfert de ora, lusitanii tinand de minge in 72% din timp.

Prima ocazie a aparut in minutul 21 la reluarea cu capul a lui Nani din centrarea lui Ronaldo. Portarul Halldorsson a respins cu un reflex numai de el stiut.

Doua minute mai tarziu a venit randul lui Ronaldo sa ameninte poarta adversa cu o lovitura de cap care a trimis mingea aproape de vinclul portii islandeze.

Acelasi Ronaldo, jucator care la acest meci a egalat recordul de selectii detinut de Luis Figo (127), avea sa rateze in minutul 26 o mare ocazie. Excelent servit in interiorul careului, CR7 a dat pe langa minge ca un amator.

[news-119756]

Nani a deschis in cele din urma scorul in minutul 31 din pasa lui Gomes cu o reluare din sase metri de langa stoperii islandezi. A fost al 19-lea gol pentru mijlocasul lusitan la echipa nationala.

Islanda a egalat la sapte minute dupa pauza prin Bjarnasson. Excelent gasit in careul mic portughez de o mingea de pe dreapta, acesta a finalizat cu un sut din cadere.

Ronaldo s-a zbatut mult in cautarea golului la al patrulea turneu final european, dar nu a izbutit sa gaseasca poarta islandeza nici macar din lovitura libera. Si in prelungiri a avut doua astfel de sanse. Mai intai de la 33 de metri si apoi de la 24 de metri. De fiecare data a trimis in zid.

Islanda a ratat in minutul 86 ocazia golului victoriei la sutul lui Bodvarsson respins cu greu in fata de Rui Patricio.



Islanda smulge un punct Portugaliei. Prima surpriza la EURO 2016