EURO2016

Islanda produce surpriza si trimite Anglia acasa

Debutanta la un turneu final, Islanda a produs cea mai mare surpriza de pana acum la Campionatul European prin eliminarea Angliei, una dintre favoritele la obtinerea titlului, cu 2-1 (2-1). Englezii au alergat 70 de minute pentru egalare, degeaba.

Englezii au avut parte de un start perfect de partida, cu penalty primit in minutul 3 la o imprudenta a portarului islandez si transformat de capitanul Wayne Rooney, jucator care l-a egalat pe David Beckham la numarul de selectii in nationala.

Islanda a reactionat imediat si egalarea a venit dupa doar un minut la capatul unei aruncari lungi de la margine. Mingea a fost deviata spre Ragnar Sigurdsson si acesta, nemarcat in sase metri, l-a invins pe portarul Joe Hart.

[news-119943]

Mai mult decat atat, Islanda a dat lovitura inaintea pauzei prin varful de careu Sightorsson, jucator care pana la faza golului din minutul 19 nu trimisese nici macar un sut pe poarta la acest turneu final.

Gasit excelent in marginea careului de 16 metri, Sightorsson a evitat un fundas advers si a sutat pe jos, iar Hart a scapat mingea in porta, oferind una dintre fazele care l-au scos din poarta lui Manchester City pentru o perioada.

Fara sa practice un fotbal din cale afara de spectaculos, Islanda si-a vazut interesul pana la final, tinand de rezultat si chiar fiind echipa care a trecut mai aproape de gol decat Anglia.

Cu sase minute inaintea finalului islandezii au ratat golul desprinderii prin Gunarsson, al carui sut din actiune a fost respins de portarul Hart.

Anglia a fortat egalarea in final prin tanarul Rashford, iar golgeterul din Premier League Vardy obtinea in ultimele secunde un corner al marilor sperante la care a urcat si Hart in careul advers.

[news-119944]

Totul s-a naruit la reluarea lui Alli cu capul pe langa poarta, iar Islanda obtine calificarea istorica in sferturi de finala. Franta poate rasufla usurata cel putin pentru moment.

Anglia, cu cel mai bine platit selectioner de la EURO 2016 (Roy Hodgson, 3.5 milioane de lire sterline), nu a mai invins pe nimeni in fazele eliminatorii la un Campionat European din 1968 (2-0 cu URSS). De atunci au suferit doua infrangeri in timpul regulamentar si alte patru la loviturile de departajare.

Ultima oara cand Anglia a depasit un tur eliminatoriu la un turneu final a fost la Cupa Mondiala din 2016 dupa un 1-0 cu Ecuador, gol David Beckham.



Islanda produce surpriza si trimite Anglia acasa