EURO2016

Irlanda trimite acasa Turcia dupa un gol in minutul 85

Pentru prima data in istorie echipa Irlandei depaseste faza grupelor la un Campionat European. S-a intamplat acum la EURO 2016 dupa victoria obtinuta in fata Italiei, scor 1-0, in ultima partida din Grupa E.

Golul victoriei irlandeze a fost reusit de Brady, jucator care a finalizat cu capul din centrarea lui Hoolahan din minutul 85.

O reusita care elimina din competitie Turcia, echipa aflata foarte aproape de optimile de finala si care a sperat pana in ultimul moment.

Irlanda termina pe trei in Grupa E, cu patru puncte, si va juca in optimi impotriva Frantei.

Obligata sa castige meciul arbitrat de Ovidiu Hategan, Irlanda a ratat in minutul 9 prima ocazie prin Hendrick. Acesta nu a prins poarta aparata de Sirigu cu un sut de la 25 metri. 

De retinut ca a fost pentru prima data dupa finala EURO 2000 cand in poarta Italiei nu s-a aflat Buffon la un turneu major.

Sirigu s-a achitat bine de sarcini cu o interventie salvatoare la lovitura de cap a lui Murphy din minutul 22, pentru ca la cealalta poarta Randolph sa blocheze reluarea lui Zaza.

Echipa de rezerve a Italiei nu s-a omorat prea mult cu firea in ofensiva si sutul lui Immobile pe langa poarta de la aproximativ 20 de metri a fost cea mai mare ocazie in prima repriza.

O prima repriza incheiata cu scandal in careul italian, la o faza in care McLean a cazut in duel cu Bernardeschi iar insularii au solicitat penalty.

Insigne, jucator intrat in teren in partea secunda in locul lui Immobile, a ratat cea mai mare ocazie a italienilor in minutul 79 cu o minge trimisa in bara.

Sase minute mai tarziu Irlanda deschidea scorul prin Brady, excelent plasat in careu pentru receptia centrarii lui Hoolahan.

Un gol prin care Irlanda isi trece in palmares un nou succes in fata Italiei la un turneu major dupa EURO 88, Cupa Mondiala 1990, 1994 si 2002.



Irlanda trimite acasa Turcia dupa un gol in minutul 85