EURO2016

Irlanda de Nord, victorie de rasunet cu Ucraina

Pe o ploaie torentiala care in repriza secunda a dus chiar la intreruperea meciului de la Lyon, Irlanda de Nord a invins Ucraina, cu 2-0, in Grupa C, si revine puternic in lupta pentru calificarea in optimi.

McAuley a deschis scorul la cinci minute dupa pauza cu o lovitura de cap din sase metri de langa Khacheridi.

Cu aceasta ocazie, McAuley a devenit la cei 36 ani si 194 de zile cel mai varstnic marcator la un Campionat European dupa austriacul Ivica Vastic, marcator la 38 ani si 257 zile contra Poloniei in 2008.

Ucraina s-a aruncat in atac in cautarea egalarii, insa suturile lui Kovalenko sau Yarmolenko de la distanta nu si-au atins tinta.

Aceasta dupa ce in prima repriza ucrainenii au dominat teritorial meciul si au avut un sut bun pe poarta, cu pamantul, trimis de Rakytsky in minutul 24. O minge retinuta de portarul McGovern.

Irlanda de Nord a dat lovitura in prelungiri prin rezerva McGinn, jucator care a profitat de un balon respins in fata de portarul Pyatov si a impins mingea in poarta.

Pentru Irlanda de Nord, o debutanta la un Campionat European, este prima victorie la un turneu final dupa 34 de ani. Doar cinci din cei 23 de jucatori din lotul actual al verzilor erau nascuti la acea data.

Meciul dintre Ucraina si Irlanda de Nord a fost intrerupt in minutul 58 pentru doua minute, dupa ce ploaia torentiala s-a transformat in grindina. Jucatorii s-au retras pe tunelul de la vestiare si au asteptat acolo ameliorarea conditiilor atmosferice.

La precedentul turneul final doua partide au fost intrerupte din cauza vremii: Anglia-Suedia si Franta-Ucraina.

Cu doua infrangeri la acelasi scor, 0-2, Ucraina mai pastreaza doar sanse teoretice la calificarea in optimi si acestea vor fi alimentate doar in cazul unei victorii a Germaniei cu Polonia.



Irlanda de Nord, victorie de rasunet cu Ucraina