EURO2016

Griezmann califica Franta in sferturile EURO 2016

Franta a tremurat serios pentru calificarea in sferturile de finala la EURO 2016 si doar inspiratia lui Antoine Griezmann din repriza secunda a salvat echipa gazda de o eliminare rusinoasa.

eciul de la Lyon a inceput practic cu handicap pentru francezi, dupa ce arbitrul italian Nicola Rizzoli a dictat lovitura de la 11 metri pentru Irlanda dupa doar 78 de secunde.

O imprudenta a lui Rami in propriul careu a dus la penalty-ul din care Brady a deschis scorul. O lovitura de maciuca pentru francezi, a caror strategie s-a vazut data complet peste cap.

Din aceasta cauza jocul Frantei a suferit teribil in primele 45 de minute, irlandezii fiind foarte aproape de un 2-0 neverosimil in minutul 21.

Griezmann din lovitura libera si Pogba cu un sut de la distanta au semnat cele mai importante ocazii ale "cocosului galic" in primul mitan.

Franta a continuat sa traiasca periculos in debutul reprizei secunde si portarul Lloris a intervenit decisiv in fata lui Long in minutul 52.

Descatusarea francezilor s-a produs in minutul 58, cand Griezmann a restabilit egaliatea cu o superba lovitura de cap din interiorul careului.

Irlandezii au acuzat socul si au mai primit un gol dupa doar patru minute. Acelasi Griezmann a fost excelent servit in careu de Gignac si l-a executat pe Randolph cu un sut pe jos.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 66, dupa ce Duffy a primit cartonasul rosu direct pentru un fault in pozitie de ultim aparator asupra lui Griezmann. A rezultat o lovitura libera din 16 metri ramasa fara urmari pe tabela.

Gignac a ratat desprinderea pe tabela in minutele 77, sut in transversala, si 87, cand a trimis pe langa poarta dintr-o pozitie favorabila.

Franta va juca in sferturi cu invingatoarea dintre Anglia si Islanda.



Griezmann califica Franta in sferturile EURO 2016