EURO2016

Germania castiga Grupa C dupa 1-0 cu Irlanda de Nord

Echipa Germaniei si-a respectat statutul de mare favorita si a castigat Grupa C, cu 7 puncte, la diferenta de golaveraj in fata Poloniei, a doua clasata. In ultimul meci nemtii au dispus la limita de Irlanda de Nord, cu 1-0, la capatul unei partide pe care au dominat-o de la un capat la altul.

Unicul gol al disputei de pe Parc des Princes a fost marcat de Mario Gomez in minutul 29. Acesta a reluat nu tocmai perfect un balon pasat de Thomas Muller, dar a fost suficient pentru a impinge mingea in poarta aparata de McGovern.

Meciul incepuse prudent cu Germania la timona, iar in minutul 8 Muller a ratat prima ocazie. Scapat singur spre poarta adversa a fost blocat de portarul nord-irlandez.

Acelasi Muller trimitea pe langa poarta in minutul 23 dupa o pasa excelenta cu pieptul de la Gomez.

Irlanda de Nord, cu golgeterul Lafferty pe banca, a fost extrem de timida pe faza ofensiva si primul sut pe poarta nemtilor a fost expediat tarziu de Ward in minutul 25.

Muller, de departe cel mai activ jucator al Germaniei, a trimis cu capul in bara in minutul 26 din centrarea tanarului Kimmich. Acesta din urma a bifat primul meci ca titular in nationala Germaniei si doar al doilea din cariera pentru campioana mondiala.

Golul Germaniei din minutul 29 a venit firesc pe un fond de dominare accentuata.  Gomez a inscris astfel al patrulea sau gol la un turneu final european. Doar Jurgen Klinsmann, actualul selectioner al Statelor Unite, are mai multe reusite (5).

Ghinionistul de serviciu, Muller, a luat din nou bara la tinta in minutul 35 cu un sut care a mangaiat transversala. De apreciat si serviciul lui Gotze, un alt jucator care a evoluat foarte bine.

Germania a continuat sa domine partida in partea secunda in fata unui adversar care s-a preocupat sa limiteze proportiile scorului si McGovern a reusit sa inchida poarta.

Muller in minutul 49 si Gomez cu capul in minutul 82 au fost excelent blocati de portarul nord-irlandez, iar Ozil nu a prins cadrul portii in prelungiri.

Victorie care asigura Germaniei prima pozitie in grupa la un gol diferenta in fata Poloniei, dupa un meci in care nemtii au avut 28 de suturi si nord-irlandezii doar doua. Raportul paselor complete a fost zdrobitor in favoarea campioanei mondiale (623-105).



Germania castiga Grupa C dupa 1-0 cu Irlanda de Nord