EURO2016

Germania, calificare dramatica in semifinale la loviturile de departajare cu Italia

Germania s-a calificat in semifinalele Campionatului European in urma loviturilor de departajare contra Italiei. In timpul regulamentar scorul a fost 1-1, iar la penalty-uri nemtii s-au impus cu 6-5 dupa nu mai putin de noua serii de penalty-uri. 

A fost un meci decis dupa 18 penalty-uri la loviturile de departajare. Un record egalat dupa EURO 36 de ani.

Darmian a ratat lovitura decisiva pentru italieni, sutul acestuia fiind blocat de portarul Neuer, dupa care Hector a transformat nu fara emotii si a adus calificarea Germaniei.

Pentru italieni mai rataseza atacantii Zaza, Pelle si fundasul Bonucci. Suturile primilor doi nu au prins cadrul portii.

Schweinsteiger a avut in bocanc golul calificarii Germaniei la ultima serie din cele cinci initiale, dar a sutat peste poarta si suspansul s-a prelungit incredibil.

Cel mai asteptat meci de pana acum al EURO 2016, sfertul de finala dintre Germania si Italia, a oferit un duel tactic dus la extrem de ambele echipe, confruntare care a favorizat absenta spectacolului si a fazelor de poarta.

Dupa un inceput prudent, prin care cele doua formatii si-au dovedit respectul uneia fata de cealalta, Germania a scuturat plasa prin Schweinsteiger minutul 28, dar golul jucatorului intrat in locul accidentatului Khedira a fost anulat corect pentru un fault in atac la De Sciglio.

Meciul s-a incins in minutele de final ale primei reprize. Mai intai Germania a trecut pe langa deschiderea scorului la sutul lui Muller blocat de Buffon, dupa care Sturaro nu a prins poarta cu un sut din marginea careului.

Germania a ramas echipa mai periculoasa si in partea secunda, iar Muller a fost aproape de gol in minutul 54.

In cele din urma nemtii au deschis scorul prin Ozil in minutul 66, acesta reluand decisiv din sase metri o centrare venita din flancul stang.

Italienii au acuzat socul primirii golului si au fost aproape sa-l ia si pe al doilea la faza imediat urmatoare. Gomez a incercat un calcai, dar Buffon s-a opus salvator.

Centralul Viktor Kassai a vazut foarte bine balonul atins cu mana de Boateng la un duel cu Chiellini in minutul 77 si Bonucci a transformat pentru 1-1 de la punctul cu var.

Astfel, Italia a egalat in extremis si a trimis meciul in prelungiri. Cum nu s-a mai marcat, partida a fost decisa la loviturile de la 11 metri.



Germania, calificare dramatica in semifinale la loviturile de departajare cu Italia