EURO2016

Franta invinge Albania cu doua goluri dupa minutul 90 si se califica in optimi

De 22 de suturi la poarta a avut nevoie Franta pentru a depasi reduta albaneza, miercuri seara, in meciul din Grupa A programat pe Stade Velodrome din Marsilia. In final, francezii au castigat, cu 2-0, prin golurile lui Griezmann si Payet, ambele marcate dupa minutul 90. Albania a avut o bara la 0-0, iar cu cele sase puncte Franta este matematic calificata in optimile de finala inaintea meciului cu Elvetia de duminica.

Didier Deschamps s-a luat dupa Anghel Iordanescu si a schimbat la randul lui primul 11 din meciul inaugural cu Romania, lasandu-i pe banca pe Pogba si Griezmann. Au intrat Coman si Martial, insa mutarile fostului campion mondial s-au dovedit neinspirate. De altfel, Martial a si fost oprit la cabine dupa ce in prima reprize pierduse cele mai multe dueluri pentru balon dintre toti jucatorii francezi.

Cea mai importanta ocazie a francezilor in primul mitan a venit la reluarea cu capul a lui Giroud peste poarta, in timp ce albanezii au jucat mai bine in final de repriza, cand au avut o lovitura libera executata peste poarta de Memushaj.

Pogba a intrat in locul lui Martial in debutul partii secunde si Franta rata cea mai mare ocazie a meciului la prima faza prin Coman. Lovitura de cap care a trecut milimetric de poarta albaneza.

Albania a ratat cea mai mare ocazie in minutul 53 prin Memushaj, a carui reluare de langa Matuidi a intalnit stalpul din dreapta al portii aparate de Lloris.

Francezii au trimis si ei in bara prin Giroud in minutul 69 dintr-o centrare a lui Evra. Stade Velodrome a erupt in minutul 78 la intrarea decarului Gignac, jucator care a devenit primul fotbalist european ajuns la un turneu final major (EURO sau Cupa Mondiala) din campionatul mexican dupa Ilie Dumitrescu in 1998. Gignac imbraca tricoul lui Tigres, in timp ce fostul nostru international venea de la Atlante.

Din 1980 o echipa nu a mai avut pana la Franta in meciul cu Albania atat de multe suturi spre poarta fara a prinde cadrul portii. S-a intamplat in minutul 90 ca Griezmann, jucator intrat in minutul 66, sa finalizeze cu o lovitura de cap din sase metri lasandu-l spectator pe Berisha.

Franta a inchis tabela prin Payet in al cincilea minut de prelungiri cu sut la coltul lung dupa o preluare cu depasirea adversarului in careu, astfel ca Franta face sase puncte si este matematic in optimile de finala.



Franta invinge Albania cu doua goluri dupa minutul 90 si se califica in optimi