EURO2016

Franta completeaza tabloul semifinalelor la EURO 2016

Franta a invins Islanda cu un categoric 5-2 (4-0) si s-a calificat in semifinalele Campionatului European dupa meciul cu cele mai multe goluri marcate la turneul final din acest an. Povestea vajnicilor pescari s-a incheiat aici, exact la fix. Nimeni nu se supara pentru nimeni nu dorea sa vada vreo „finala de vis” intre Tara Galilor si Islanda. 

Franta s-a calificat intr-o semifinala europeana pentru prima oara dupa EURO 2000.

Doar 12 minute a rezistat Islanda pe Stade de France in fata unei echipe a Frantei care a atins varful de forma in partida de duminica seara.

Olivier Giroud a deschis balul pentru "cocosii galici" cu golul marcat in minutul 12 cu un sut din prima la coltul lung dupa o pasa de peste 35 de metri care a surprins apararea islandeza. Giroud a parut ca pleaca la limita ofsaidului, dar nu s-a acordat nimic, si a finalizat cu un sunt printre picioarele portarului islandez.

Pana la meciul cu Islanda francezii marcasera o singura data in prima repriza in ultimele 12 meciuri la Campionatele Europene si niciodata la turneul final din acest an.

Sapte minute mai tarziu Pogba a majorat avantajul Frantei cu o lovitura de cap din sase metri dupa o centrare din corner venita de la Griezmann. Pogba s-a inaltat ca la baschet, o detenta impresionanta, la capatul careia s-a intalnit perfect cu mingea si a trimis imparabil cu capul.

Islanda a fost incapabila sa reactioneze si pana la pauza a mai incasat alte doua goluri chiar in finalul reprizei. Payet a facut 3-0 cu un sut pe jos la coltul lung in minutul 43, pentru ca doua minute mai tarziu Griezmann sa inscrie golul sau cu numarul patru in turneu la capatul unui contraatac. Finalizare de mare atacant cu o scarita perfecta peste portarul islandez.

Doua schimbari au facut islandezii la pauza si in minutul 57 Sightorsson reusea sa reduca din diferenta cu o reluare din careul mic la centrarea lui Gylfi Sigurdsson.

Dupa doar doua minute Giroud refacea diferenta de patru goluri cu o lovitura de cap de aceasta data din pozitie regulamentara. Scorul final avea sa fie stabilit de Bjarnason, un gol de asemenea marcat cu capul cand mai erau sase minute pana la final.

Franta merge in semifinale dupa meciul in care a stabilit mai multe repere, fiind pentru prima echipa care inscrie patru goluri in prima repriza la un Campionat European. De asemenea, echipa lui Didier Deschamps a egalat recordul pentru goluri marcate intr-un meci la un EURO (5), record stabilit in urma cu 32 ani contra Belgiei.

In semifinala programata joi pe Stade Velodrome din Marsilia, Franta va intalni Germania intr-un alt clasic al fotbalului european. Din 1958 Franta nu a mai invins Germania la un turneu major.



Franta completeaza tabloul semifinalelor la EURO 2016