EURO2016

EURO 2016: Cursa pentru cel mai bun loc 3

Cea mai bine clasata echipa de pe locul al treilea din preliminariile EURO 2016 se va califica direct la turneul final. Ungaria are la acest moment cartea castigatoare, insa Turcia ar putea marti seara sa ii sufle locul. 

Opt echipe din noua clasate pe locul al treilea in preliminarii vor merge in baraj, insa cea ramasa - clasata cel mai bine - va ajunge direct EURO 2016.

Alaturi de gazda si de primele doua clasate din fiecare grupa, echipa de pe locul 3 care a obtinut cele mai bune rezultate contra echipelor de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din fiecare grupa va merge direct in Franta.

La acest moment, Ungaria este echipa clasata cel mai bine din cele sase grupe preliminarii incheiate. Ungurii au fost ajutati luni seara, cand Ucraina nu a reusit sa invinga Spania.

Insa, Ungaria nu sta linistita. Marti seara, Turcia poate deveni echipa cea mai buna de pe locul 3. Daca turcii inving Islanda pot intra direct la turneul final, insa pentru a evita barajul trebuie sa beneficieze si de o victorie a Kazakhstanului cu Letonia. Doar in acest caz, Turcia va avea 16 puncte si va detrona Ungaria in lupta pentru cel mai bun loc 3. Lucrurile sunt imprevizibile in grupa Turciei, pentru ca Islanda nu are miza fiind calificata, iar Kazakhstanul si Letonia sunt deja eliminate - ambele fara sanse la baraj - ceea ce poate duce la orice rezultat marti seara.

In toate celelalte grupe, toate echipele de pe locurile 3 in mod cert vor merge in baraj.

In rest, marti se va stabili si ultimul loc 2 care va merge direct la EURO 2016, intre Norvegia si Croatia. Calculele pentru acesta sunt aici

18 echipe s-au calificat deja la EURO 2016. Acestea sunt: Franta (gazde), Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Romania, Austria, Italia, Portugalia, Albania, Rusia si Slovacia. 

Se vor mai alatura doua, una ce se va alege dintre Croatia si Norvegia si alta ce se va stabili dintre Ungaria si Turcia.

Ulterior, pentru a completa tabloul de 24 de echipe, patru tari vor mai ajunge la EURO 2014 in urma barajelor din noiembrie, baraje ce se vor sti marti seara. Tragerea la sorti a grupelor are loc pe 12 decembrie, cu Romania in urna a treia valorica. Detalii despre trageera la sorti, aici

foto: uefa.com



EURO 2016: Cursa pentru cel mai bun loc 3