EURO2016

Elvetia castiga la limita cu Albania si ne complica existenta in Grupa A

In al doilea meci din Grupa A la EURO 2016, Elvetia a invins Albania, cu 1-0 (1-0), rezultat stabilit inca din minutul 6 in urma unui corner. Albania a ramas in inferioritate numerica din minutul 36, iar pana la final ambele echipe au ratat numeroase ocazii. Cea mai mare a apartinut albanezilor intr-o situatie de singur cu portarul pe final de meci. Romania va intalni Elvetia miercuri seara pe Parc des Princes intr-un meci pe care suntem condamnati sa-l castigam.

Elvetia a inceput dominator meciul de la Lens, cu doua cornere in primele sase minute, iar la a doua faza de la coltul terenului formatia lui Vladimir Petkovic a deschis scorul prin Schar. Acesta a profitat de iesirea gresita din poarta a lui Berisha in sase metri si a reluat cu capul in poarta albaneza.

O noua ocazie pentru Elvetia in minutul 16 cand, dupa doar cateva pase, Seferovic a ramas in pozitie de finalizare si a sutat in Berisha.

Albanezii, cu un joc timid in debutul lor la un turneu final, si-au facut simtita prezenta la poarta adversa abia in minutul 26. Taulant Xhaka a reluat peste poarta din interiorul careului.

O faza care a prefatat ocazia mare ratata de Sadiku cinci minute mai tarziu. Excelent gasit de fundasul dreapta Hysaj, atacantul Sadiku a ramas unu la unu cu portarul Sommer si nu a reusit sa-l invinga pe acesta.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 37, dupa ce capitanul albanezilor a primit un galben dupa un hent de cascadorii rasului in marginea propriului careu. Din lovitura libera rezultata Dzemaili a trimis in bara. Cana avea sa apara in repriza a doua la costum in tribuna oficiala.

Pana la pauza Elvetia s-a jucat cu ocaziile. Mai intai Dzemaili a reluat putin pe langa poarta din interiorul careului la o pasa oferita de Lichsteiner, pentru ca Berisha sa blocheze mingea trimisa in forta de Seferovic din marginea suprafetei de pedeapsa.

Acelasi Berisha, omul meciului pentru albanezi, a intervenit decisiv la acelasi Seferovic in debutul partii secunde cu un reflex de zile mari.

Minutul 67 avea sa aduca un nou duel unu la unu intre Seferovic si Berisha, cu portarul albanez avand si de aceasta data ultimul cuvant.

Ocazie mare a albanezilor aparuta din nimic in minutul 77 la o neatentie a defensivei elvetiene. Hysaj il serveste ideal pe Sadiku la fel ca in prima repriza si acesta suteaza in plasa laterala.

Ocazie monumentala a albanezilor in minutul 87. Intrat in teren de putine minute, Gashi a ramas singur cu Sommer si acesta a respins in corner. O sansa uriasa de gol pentru Albania, cea mai mare a meciului.

Romania joaca miercuri cu Elvetia si are o cota de peste 3 la victorie, mai mare decat a Elvetiei. Dar tricolorii pot castiga daca vor juca la fel de bine precum au facut-o cu Franta, iar Eletia la fel de slab ca in meciul cu Albania.



Elvetia castiga la limita cu Albania si ne complica existenta in Grupa A