EURO2016

Dramatism maxim la EURO 2016: Portugalia cade pe locul 3 dupa un 3-3 cu Ungaria si dupa un gol in ultimele secunde marcat de Islanda

Grupa F a adus cel mai dramatic final posibil de la EURO 2016, miercuri seara. Portugalia s-a chinuit pentru un 3-3 cu Ungaria, iar la final se afla pe locul 2 in grupa, numai ca Islanda a inscris in ultimele secunde cu Austria, pentru ca nordicii sa ocupe pozitia secunda, iar lusitanii sa cada pe 3! Ronaldo era verde la fata la finalul meciului, la propriu, la fel ca tricoul Portugaliei. Totusi, echipa sa a reusit sa se califice gratie golurilor multe inscrise miercuri seara, chiar daca este la egalitate de puncte cu Albania, Turcia si Irlanda de Nord!

Portugalia a avut un meci de cosmar cu Ungaria. Echipa pe care Romania o trimitea cu scarba in barajul EURO 2016 a reusit sa obtina un egal cu Portugalia, dar a condus de trei ori. 

Golul lui Nani prin care lusitanii au egalat la 1, in minutul 42  avea sa inceapa o serie de 5 goluri inscrise intr-un interval de 20 de minute. Maghiarii s-au desprins la 2-1 dupa un gol marcat din lovitura libera, dupa o deviere a apararii portugheze, in minutul 47.

Imediat, Ronaldo a egalat la doi, in minutul 50 iar maghiarii au marcat din nou pentru 3-2 in minutul 55, tot dupa o deviere! In minutul 62, Ronaldo a egalat la 3. Din minutul 42 pana in minutul 62 s-au inscris 5 goluri!

Portugalia nu a mai putut marca. Totusi, la finalul meciului, acest 3-3 coroborat cu un 1-1 din celalalt meci dintre Islanda si Austria le asigura portughezilor locul secund in grupa si, odata cu el, calificarea fara emotii in optimile de finala.

Numai ca Islanda a inscris in minutul 4 de prelungiri, dupa un contraatac pe fondul incercarilor disperate ale Austriei de a marca la randul ei, castigand cu 2-1. 

Victoria Islandei a urcat-o pe locul 2 in Grupa E, cu 5 puncte. Locul 1 este al Ungariei cu 5 puncte, dar cu golaveraj superior fata de Islanda.

Pe 3 se afla Portugalia cu 3 puncte, care merge la randul ei in optimile de finala, fiind printre cele mai bune locuri trei. Norocul Portugaliei a fost ca a marcat trei goluri contra Ungariei. Acest lucru a facut sa se claseze peste Albania, Turcia si Irlanda de Nord, echipe de asemenea cu trei puncte, dar cu golaveraj inferior (Albania si Turcia cu -2 fiecare la golaveraj) sau goluri mai putine marcate (Irlanda de Nord cu doua). Portugalia a terminat cu golaveraj zero, dar cu 4 goluri marcate!



Dramatism maxim la EURO 2016: Portugalia cade pe locul 3 dupa un 3-3 cu Ungaria si dupa un gol in ultimele secunde marcat de Islanda