EURO2016

Cehia revine de la 0-2 cu Croatia si scoate un punct fabulos

Meci superb vineri seara la Saint-Etienne intre Croatia si Cehia in Grupa D la EURO 2016. Croatia a condus cu 2-0 dupa o dominare totala a adversarului timp de o repriza si jumatate, insa Cehia a revenit formidabil pe final si a obtinut un punct care o mentine in cursa pentru optimi. Meciul a fost oprit in minutul 86 de tortele si petardele aruncate de fani pe teren.

Cu o singura infrangere in ultimele 14 meciuri, Croatia a facut jocul in prima repriza in fata unei echipe care cu greu a reusit sa lege doua pase la centrul terenului.

Ivan Perisic, mijlocasul croat de la Inter Milano, a deschis scorul in minutul 34 intr-un moment in care Croatia avea 9-0 la suturi spre poarta si 7-0 la corner, iar posesia depasea 60 de procente. O cursa personala finalizata cu sut la coltul lung.

Cehia a dat semne de viata abia in debutul partii secunde, Krejci reluand cu capul in bratele lui Subasic.

Croatii au lovit decisiv in minutul 59 dupa un balon pierdut de Hubnik in propria jumatate. Mingea trimisa de Brozovic a fost transformata in gol de Rakitic cu o scarita superba peste experimentatul Cech.

La 2-0 croatii au ratat prin Mandzukic golul trei in minutul 66. Gasit liber in interiorul careului, atacantul lui Juventus a reluat imprecis peste poarta.

Selectionerul ceh a efectuat doua modificari care au readus Cehia la viata, iar unul dintre cei intrati in teren, Milan Skoda, a redus din diferenta cu o spectaculoasa lovitura de cap in minutul 76.

Fanii croati, de altfel admirabili pe toata durata partidei, au oprit meciul in minutul 86 prin mai multe torte si petarde aruncate in teren. Una dintre petarde a explodat chiar langa un om de ordine trantindu-l pe acesta la pamant.

Dupa mai multe minute de intrerupere meciul a fost reluat si in minutul 92 centralul Mark Clattenburg a acordat lovitura de la 11 metri pentru Cehia la hentul comis de Vida.

Necid a restabilit egalitatea de la punctul cu var si Cehia reintra nesperat intr-un meci in care la un moment se punea problema scorului in favoarea Croatiei. Mai mult decat atat, cehii au dominat finalul meciului si nu mult a lipsit sa castige partida.



Cehia revine de la 0-2 cu Croatia si scoate un punct fabulos