EURO2016

Calcule EURO 2016: Cum arata situatia in Grupa Romaniei si cum ne-a trecut glontul Ungariei pe la ureche

Calificarile EURO 2016 se apropie de final, iar in octombrie se joaca ultimele doua runde. Romania a ratat luni un mare pas de calificare, prin egalul cu Grecia, dar are inca mari sanse sa mearga direct la EURO 2016, cu toate ca Ungaria este la panda pentru un pas gresit. Ne-a ajutat enorm egalarea Irlandei de Nord, din minutul 90, cu Ungaria, pentru ca o victorie a vecinilor ar fi pus o presiune uroasa. Iata calculele calificarii din grupa Romaniei, dar si din celelalte grupe care au programat meciuri luni seara in preliminariile EURO 2016.

Echipele calificate pana acum sunt Franta (din oficiu, ca gazda), Islanda, Cehia si Anglia.  Vor merge la turneul final tarile clasate pe locurile 1 si 2 in grupe, alaturi de cel mai bun loc 3, iar opt echipe de pe locurile 3 vor juca baraj.  

Romania are mari sanse si ea de calificare, iata mai jos detalii despre cum putem ajunge la EURO 2016.

Grupa F

Locurile 1 si 2: Irlanda de Nord, Romania
Locul 3: Ungaria
Inca se poate califica: Finlanda

Rezultatele de luni: Finlanda 1-0 Insulele Feroe, Irlanda de Nord 1-1 Ungaria, Romania 0-0 Grecia 
8 octombrie: Ungaria v Insulele Feroe, Irlanda de Nord v Grecia, Romania v Finlanda (toate la 21:45)
11 octombrie: Insulele Feroe v Romania, Finlanda v Irlanda de Nord, Grecia v Ungaria (toate la 19:00)

Irlanda de Nord a ratat sansa sa se califica la EURO 2016, prin egalul cu Ungaria, iar Romania a terminat si ea egal cu Grecia ceea ce o tine la un punct in spatele liderului Irlanda de Nord si la trei puncte avans in fata Ungariei. 

Irlanda de Nord se va califica oricum, daca va castiga unul dintre urmatoarele doua meciuri, ceea ce lasa Romania si Ungaria in lupta directa pentru cealalta pozitie. 

Ungaria se va califica in locul Romaniei in cazul egalulului de puncte, avand avantajul intalnirilor directe. De aceea, situatia Romaniei in grupa nu este una usoara. O infrangere a noastra coroborata cu doua victorii ale Ungariei ne poate arunca in baraj. Romania trebuie sa obtina un egal si o victorie in ultimele doua meciuri, pentru a fi sigura de calificare si a nu depinde de Ungaria. Daca Ungaria pierde in urmatorul meci, iar Romania face macar un egal, suntem calificati.

Daca nu mai pierdem nici un meci din ultimele doua, mergem la EURO 2016 indiferent ce face Ungaria, dar o situatie similara in care depindeam de noi nu a functionat in preliminariile Cupei Mondiale 2014.

Daca pierdem un meci, iar Ungaria le catiga pe ambele, vom juca baraj.

Romaniei i-a trecut glontul pe langa ureche, luni seara. Ungaria a condus cu 1-0 pe terenul Irlandei de Nord pana in minutul 90, cand gazdele au egalat. Daca batea, Ungaria ar fi ajuns la un singur punct in spatele Romaniei, iar calculele calificarii s-ar fi complicat foarte foarte mult.



Calcule EURO 2016: Cum arata situatia in Grupa Romaniei si cum ne-a trecut glontul Ungariei pe la ureche