EURO2016

Belgia devine cea mai buna echipa din lume. Romania urca

Nationala Belgiei se afla moment istoric, si anume ocuparea primului loc in clasamentul FIFA care va fi actualizat oficial pe 5 noiembrie, dupa ce a invins marti seara Israelul in preliminariile EURO 2016.

Belgia trebuia sa invinga Israelul, marti seara, in ultimul meci din preliminariile EURO 2016, un meci care pentru jucatorii din Tara Sfanta era capital pentru asigurarea locului al treilea de baraj. Belgienii au castigat cu 3-1 si au urcat pe locul 1 in clasamentul mondial FIFA al echipelor nationale de fotbal. 

Israelul a ratat sansa de a juca in barajul EURO 2016.

Belgia a ajuns in aceasta pozitie favorabila dupa ce Germania a pierdut in Irlanda, iar Argentina a pierdut acasa cu Ecuador.

Cu o victorie in fata Israelului, echipa Belgiei va ajunge la 1440 puncte, si chiar daca Argentina castiga duelul cu Paraguay nu poate trece de cota 1429 puncte. Germania, victorioasa cu Georgia in ultimul meci din preliminarii, va avea un scor de 1388 puncte.

Belgia ocupa locul 66 in clasamentul FIFA in urma cu sase ani, insa de atunci “dracii rosii” au crescut o generatie formidabila cu Edena Hazard, Marouanne Felaini sau Thibaut Courtois varfuri de lance.

Romania, urcare de doua locuri

Remiza cu Finlanda si victoria din Feroe aduc pentru selectionata Romaniei, locul 13 in prezent, o urcare de doua pozitii, deasupra unor echipe precum Olanda, Elvetia sau Italia.



Belgia devine cea mai buna echipa din lume. Romania urca