Echipa Nationala

Victor Ponta: "Il voi gratia pe Gica Popescu"

Actualul premier al Romaniei, Victor Ponta, aflat in cursa pentru presedintie, a declarat marti seara ca il va gratia pe Gica Popescu, in cazul in care va castiga functia suprema in stat.

"Nu voi gratia niciodata o persoana condamnata pentru infractiuni cu violenta, omor, talharie, viol, si pentru infractiuni de coruptie. Stiti ca toate decretele de gratiere ale presedintelui trebuie contrasemnate de primul-ministru. Cred ca in fiecare saptamana, si domnul Basescu zicea ca nu gratieaza pe nimeni, imi trimite decrete. Le-am verificat, sincer sunt intemeiate. Oameni care, nu mai stiu, era o femeie care nu stiu ce a facut, a rupt un gard si a primit trei ani cu executare. Sigur ca am semnat gratiere. Gica Popescu, da, il voi gratia. Daca voi fi presedinte si Gica Popescu face cerere de gratiere, as semna-o", a declarat premierul pentru Romania TV, citat de site-ul hotnews.ro.

Gica Popescu a primit trei ani de inchisoare cu executare in Dosarul Transferurilor, gasit vinovat de evaziune fiscala si spalare de bani.

Popescu a primit condamnarea cu o zi inainte de alegerile de la FRF, de pe 5 martie 2014, la care avea cele mai mari sanse sa fie ales. In locul sau a iesit presedinte Razvan Burleanu, nici el strain de politica, fost consilier al actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

[news-105185]



Victor Ponta: "Il voi gratia pe Gica Popescu"