Echipa Nationala

UDMR ne paraste din nou la FIFA si spera ca meciul cu Ungaria sa se joace fara spectatori

Partidul UDMR a sesizat luni FIFA in urma unor presupuse incidente rasiste ce au avut loc la meciul amical dintre Romania si Trinidad & Tobago.

"Dorim sa atragem atentia ca FRF nu ia in serios atitudinile si discriminarile rasiale si etnice. La partida amicala dintre Romania si Trinidad-Tobago, suporterii romani i-au umilit pe jucatorii caribieni printr-o atitudine rasista, fapte relatate inclusiv de presa sportiva din Romania. Ar fi in folosul FRF sa se preocupe cu aceste probleme, in loc sa caute mereu scuze. Federatia Romana de Fotbal nu se preocupa de atitudinea rasista si xenofoba a fanilor ei", scriu cei de la UDMR, citati de Jurnalul National.

UDMR ii perie pe cei de la FIFA, dupa ce forul mondial a amendat Romania cu 20.000 de franci elvetiei in urma sesizarea acestei formatiuni politice, venita ca urmare a  atitudinii fanilor de la meciul Olanda - Romania. “Multumim pentru reactia prompta si corecta la adresa manifestarilor antimaghiare din interiorul fotbalului romanesc”, scriu cei de la UDMR.

La acel meci, fani ai echipei nationale au arborat un mesaj ca urmare a incidentului arderii unui steag al Ungariei la meciul CFR CLuj - Rapid. "Acum, pentru o carpa aprinsa il vreti arestat / Dupa ce atatia ani de zile, zambind, ati tolerat / Terorismul etnic al UDMR ca politica de stat", a fost bannerul afisat la meciul Olanda - Romania.

In urma acestei amenzi, FRF a primit de la FIFA o somatie in care i se spune ca va fi judecata mai aspru in cazul recidivei. Acest lucru este urmarit si de UDMR, care doreste ca FIFA sa vada o recidiva in incidentele de la meciul cu Trinidad & Tobago, iar forul mondial sa suspende terenul propriu al nostru pentru meciul cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale 2014 si sa jucam fara spectatori in acasta intalnire cruciala.



UDMR ne paraste din nou la FIFA si spera ca meciul cu Ungaria sa se joace fara spectatori