Echipa Nationala

Tragerea la sorti pentru grupele EURO 2016: detalii si format. Sanse pentru Romania sa treaca de grupe

Tragerea la sorti pentru grupele EURO 2016, la care va participa si Romania dupa calificarea obtinuta duminica seara, va avea loc pe 12 decembrie la Paris. Iata detalii despre procedura tragerii la sorti si despre grupele finale ale EURO 2016.

Pe 12 decembrie se vor trage la sorti sase grupe a cate patru echipe fiecare. Turneul final va incepe pe 10 iunie 2016 si se va incheia cu finala de pe Stade de France, pe 10 iulie. 

In tragerea la sorti vor fi 4 urne. Prima va fi compusa din cinci echipe, printre care si campioana europeana Spania, care s-a calificat. In urnele 2,3 si 4 vi cate 6 echipe. Franta, ca gazda, nu va fi inclusa in urne si va fi automat stabilita ca echipa A1.

Romania se va afla in urna a 3-a la tragerea la sorti, astfel ca va avea un adversar din prima urna ce se va alege dintre Franta, Germania, Spania, Portugalia, Anglia si Belgia/Italia.

Din urna a 2-a vor face parte Ucraina, Elvetia, Rusia sau Austria, daca se vor califica toate, alaturi de alte echipe care inca nu au terminat grupele preliminarii. 

Cele 6 grupe care se vor stabili la tragerea la sorti vor fi de la literele A la F. Primele doua locuri din grupe, alaturi de cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 vor merge in faza eliminatorie. 

Acest lucru inseamna ca Romania, ca o echipa mai slaba, poate avea sansa de a ajunge in faza eliminatorie, chiar daca va termina pe locul 3 in grupe. 

Faza grupelor va avea loc de pe 10 pe 22 iunie.



Tragerea la sorti pentru grupele EURO 2016: detalii si format. Sanse pentru Romania sa treaca de grupe