Echipa Nationala

Si am mai descoperit ceva

Dupa ce am adus in premiera stirea conform careia Romania a fost in preliminariile EURO 2016 echipa cu cele mai putine goluri primite, am mai observat ceva uitandu-ne pe clasamentele tuturor grupelor.

Romania a terminat neinvinsa in preliminarii, fiind una dintre cele patru echipe care au reusit acest lucru. 

Iar "clubul" echipelor neinvinse in preliminarii este destul de select: Anglia, Italia (care mai are de jucat un meci), Austria si, cu voia voastra, Romania.

Romania este singura echipa neinvinsa care a terminat pe locul 2 in grupe, celelalte trei castigandu-si-le. Acest lucru se datoreaza numarului mai mare de egaluri, Romania avand cinci egaluri si tot atatea victorii, in timp ce celelalte trei tari au preponderent victorii, in frunte cu Anglia care a avut un traseu impresionant: 10 meciuri, 10 victorii. 

Romania a inregistrat cele mai multe egaluri in preliminarii, cinci la numar. 

Oricum, nu e rau. Urmeaza un turneu final cu un nou format mai lejer, iar din cele sase grupe asa cum am scris se vor califica in faza eliminatorie si cele mai bune patru locuri trei, pe langa pozitiile 1 si 2 asa cum a fost pana acum mereu. 

Sentimentul este ca avem o echipa care vrea, o conducere noua care vrea, motive ce nu pot duce decat la ganduri bune. Si, chiar daca Romania nu va face mare lucru la EURO, ceea ce este greu de anticipat la acest moment intr-un sens sau altul, este foarte bine ca suntem acolo. 

E bine sa fii acolo, iar la fata locului vezi ce se poate face.  Asta e cel mai important. Nimeni nu mai avea nevoie de scuze, lacrimi si regrete, totul pe uscat. Nimeni nu mai inghitea asta. E nevoie de scuze, lacrimi si regrete in mijlocul actiunii. Nici Generatia de Aur nu a facut lucruri atat de memorabile la turnee finale, insa oferit emotii, regrete, lacrimi, bucurii. Si a fost in general acolo, in mijlocul actiunii. 

Mircea Lucescu are dreptate, aceasta calificare ar putea insemna un reviriment al fotbalului romanesc la nivel de echipa nationala. 

Una e sa privesti un an 2016 sterp si alta e sa privesti un an 2016 cu echipa Romaniei la Euro. 

67


Si am mai descoperit ceva