Echipa Nationala

Romania, meci bizar cu Ucraina. 7 goluri, 6 greseli

Nationala Romaniei a suferit, duminica seara la Torino, prima infrangere din ultimii doi ani intr-un meci international, un 4-3 cu Ucraina salvat in final de golurile lui Alibec si Stanciu. Ucraina a condus cu 4-1 dupa un inceput dezastruos de repriza secunda.

Dintre cele 7 goluri ale meciului, sase s-au marcat din cauza greselilor. Toate cele patru reusite ale Ucrainei au fost inscrise dupa erori grave in apararea Romaniei sau unele greseli individuale flagrante. Dintre cele trei goluri ale Romaniei, ultimele doua au fost facute cadou de portarul advers, care parca nu a vrut sa apere niste suturi simple.

Selectionerul Anghel Iordanescu a inceput meciul in formula Tatarusanu - Matel, Chiriches, Grigore, Filip - Pintilii, Prepelita, Torje, Sanmartean, Stancu - Keseru si tricolorii nu s-au miscat rau in prima parte a jocului.

Romania si-a asumat jocul de posesie, iar Torje a deschis scorul cu un sut din afara careului in minutul 24. O minge care a intrat in poarta cu largul concurs al portarului Pyatov, de departe calcaiul lui Ahile pentru nationala Ucrainei.

[news-119427]

Pana la reusita lui Torje am primit si primul semnal de alarma la poarta noastra, cand Konoplyanka a primit o minge cadou din partea lui Grigore si a sutat peste poarta.

Ucraina a restabilit egalitatea la ultima faza a primei reprize. Konoplyanka a construit faza cu urcare din zona centrala si pasa in lateral, iar de aici a venit centrarea lui Shevchuk pentru reluarea lui Zozulia la bara a doua.

Un gol pe care echipa Romaniei l-a acuzat din plin in debutu partii secunde, cand Romania a fost de nerecunoscut in primul sfert de ora al partii secunde.

[news-119426]

Ucraina a turat motoarele, iar tricolorii s-au intrecut in gafe una mai mare ca alta, iar Romania a incasat trei goluri in 15 minute.

Chiriches a gafat monumental in minutul 49 si l-a lasat pe Zinchenko in pozitie de finalizare singur cu Tatarusanu si Ucraina prelua conducerea.

Konoplyanka a facut 3-1 in minutul 55, dupa care Maxim, abia intrat in teren, a pierdut si el mingea in fata lui Yarmolenko, iar acesta a scapat singur spre poarta si a ridicat scorul la un neverosimil 4-1 pentru Ucraina.

Anghel Iordanescu a mutat decisiv in tentativa de a drege busuiocul, iar jucatori precum Alibec, Popa, Hoban si Stanciu au redresat corabia tricolora aflata in cadere libera.

Alibec a redus din diferenta cu un sut din lovitura libera in minutul 75, iar Stanciu a punctat pentru 3-4 cu un sut la coltul scurt in minutul 85. Doua goluri marcate de asemenea si pe slabiciunea portarului Pyatov.

Romania pierde astfel primul meci dupa o serie de 15 jocuri la rand fara infrangere. De la 1-2 cu Algeria in 4 iunie 2014 n-am mai suferit un esec.



Romania, meci bizar cu Ucraina. 7 goluri, 6 greseli