Echipa Nationala

Romania iese ultrarusinos de la EURO 2016

Nationala Romaniei a fost invinsa de Albania, cu 1-0 (1-0), in meciul jucat duminica seara la Lyon si devine prima echipa eliminata de la EURO 2016. O partida pe care am fost obligati sa o castigam pentru a conta in lupta pentru calificarea in optimile de finala. Sadiku a marcat unicul gol al meciului in finalul primei reprize, minutul 44, iar Romania a fost neputincioasa in a gasi drumul spre poarta adversa. O bara transversala a lui Andone a fost cea mai mare ocazie a Romaniei in partea secunda. Albania nu mai invinsese Romania din 1948 la Cupa Balcanica. Romania a terminat EURO 2016 pe ultimul loc din grupa.

Romania a dominat inceputul meciului si a atacat curajos poarta aparata de Berisha, in timp ce albanezii s-au rezumat la un joc de asteptare. Un joc insa dur, cu numeroase interventii la limita si doua dintre acestea chiar peste litera regulamentului. Arbitrul ceh Kralovec s-a aratat insa extrem de indulgent si n-a scos decat o singura cartonasul galben, desi era evident ca albanezii au intrat pe teren cu lectia invatata sa intre la intimidare.

Stanciu a trimis primul nostru sut spre poarta in minutul 3, o minge care s-a dus peste, dupa care Hoban l-a incercat pe Berisha de asemenea cu o minge din afara careului. Portarul albanez a scapat balonul in fata, insa Alibec era departe de locul respectiv.

Cea mai mare ocazie a noastra a fost ratata de Stancu, autorul golurilor cu Franta si Elvetia. "Motanul" a trimis un vole in forta pe centru portii si l-a obligat pe Berisha sa blocheze.

Titularizat in premiera la acest turneu final, Alibec a incercat in minutul 15 un sut cu stangul din afara careului. O executie pretentioasa, insa mingea nu a trecut deloc departe de poarta albaneza.

Albanezii ne-au transmis un prim avertisment in minutul 24, dupa ce Matel a fost depasit cu usurinta in flancul stang, iar Lenjani nu a gasit poarta din sase metri. Se ridicase oricum fanionul de la margine pentru o pozitie de offside la limita, insa slabciunea apararii noastre a ramas ingrijoratoare.

In penultimul minut al primei reprize Albania ne-a dat gol la o faza care nu anunta nimic. O centrare de pe dreapta in sase metri, Tatarusanu iese complet gresit din poarta si Sadiku trimite cu capul in poarta intrand in istorie drept marcatorul primul gol albanez la un turneu final.

Am incercat o replica rapid prin Alibec, al carui sut cu stangul din 16 metri nu i-a pus nicio problema lui Sadiku.

Iordanescu l-a introdus pe Sanmartean in terenu in minutul 46 in locul lui Prepelita si s-a vazut imediat clasa mijlocasului nostru. Din pacate l-am pierdut pe Alibec, singurul nostru varf, accidentat la genunchi in lupta pentru balon cu un adversar. A intrat Torje si practic din minutul 56 am jucat fara un varf de meserie.

Aruncat in lupta in locul lui Popa, Andone a ratat cea mai mare ocazie a Romaniei in minutul 76. Un sut puternic trimis in bara transversala.

Romania a incheiat meciul cu doar trei suturi pe spatiul portii unei echipe pe care in istorie am avut-o la degetul mic pana in duminica seara.

Caseta tehnica

Romania: Tatarusanu; Sapunaru, Grigore, Chiriches, Matel; Hoban, Prepelita (Sanmartean 46); Popa (Andone 68), Stanciu, Stancu; Alibec (Torje 56).

Albania: Berisha; Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli; Lila, Abrashi, Basha (Cana 83), Memushaj, Lenjani (Roshi 77); Sadiku (Balaj 59).



Romania iese ultrarusinos de la EURO 2016