Echipa Nationala

Romania s-a chinuit teribil cu Grecia. Calificarea amanata pentru luna octombrie

Romania nu a reusit sa invinga Grecia, luni seara, in etapa a 8-a a Grupei F de calificare la EURO 2016 la capatul unui meci pe care l-a dominat, dar fara sa-si creeze ocazii mari de gol. In absenta unui atacant in forma, nationala noastra s-a chinuit teribil la finalizare si nici macar forma de moment a lui Budescu nu a produs scanteia care sa aprinda meciul. In urma acestui al treilea 0-0 consecutiv Romania ramane pe locul doi in grupa, la un punct in spatele Irlandei de Nord si la trei puncte in fata Ungariei, dupa ce vecinii nostri au plecat cu un egal in fata liderului. In octombrie primim vizita Finlandei, echipa care vine dupa doua victorii la rand si inca mai spera la locul trei.

Doar sase minute au asteptat suporterii echipei nationale prima ocazie a tricolorilor in meciul cu Grecia de pe Arena Nationala.

Titularizat in premiera sub tricolor, Constantin Budescu a luat o faza pe cont propriu si a sutat in Kitsiou, debutantul de pe flancul stang al apararii elene.

Torje a inceput meciul pe dreapta, dar nu s-a simtit deloc in apele sale pe aceasta parte, pierzand nu mai putin de patru mingi usoare, inainte ca generalul Anghel Iordanescu sa modifice din mers asezarea in teren.

Alexandru Maxim si Gabi Torje au facut schimb de locuri, iar odata cu aceasta repozitionare jocul echipei nationale a crescut in consistenta.

Moment jenant pentru cei care s-au ocupat de ingrijirea gazonului in minutul 10. Budescu intercepteaza o minge in jumatatea adversa, trimite in centru pentru Keseru, insa acestuia ii ramane piciorul blocat intr-o brazda din gazon. Penibil moment, sa recunoastem.

Faza promitatoare in minutul 14, cand Papp a continuat in dreapta pentru Torje, acesta scapa de marcajul lui Holebas, dar se uita prea mult dupa un coleg in fata portii si scapa mingea in afara terenului.

Uriasa sansa de gol ratata de Budescu in minutul 17. Pasa excelenta trimisa de Hoban si mijlocasul de la Astra Giurgiu reia din cadere fix in portarul grec Karnezis. Acesta a respins cu piciorul in corner.

Am continuat sa atacam din ce in ce mai mult, iar dupa numai un minut am amenintat din nou poarta, de aceasta prin Keseru, dupa o faza lucrata de acelasi Budescu. Sutul noului jucator de la Ludogoret nu a prins poarta.

Faza fixa importanta obtinuta de urcarea pe un atac rapid cu Torje in prim plan in minutul 33. Budescu a executat lovitura libera direct spre poarta, dar mingea s-a dus peste buturile grecilor.

Romania a avut o noua sansa de gol in minutul 37, cand Chiriches l-a deschis excelent pe Rat cu o diagonala de peste 30 metri. De la acesta mingea a ajuns in careu la Torje si sutul a fost blocat de Manolas. Karnezis era batut la aceasta faza.

Cu trei minute inaintea pauzei Keseru a irosit, ca sa nu spunem ca si-a batut joc, o faza de toata frumusetea plecata de la pasa lui Pintilii pentru Torje si devierea acestuia cu calcaiul. Keseru a preferat sa traga si a facut-o prost, in loc sa dea drumul in dreapta pentru Hoban venit in suport. 

Jocul a scazut in intensitate in partea secunda si nici macar intrarea in joc a sperantei Lucian Sanmartean nu a schimbat fata jocului Romaniei.

De altfel, mijlocasul nostru la creatie a ratat ultima ocazie de gol a partidei, trimitand din lovitura libera peste poarta.

Pana la ocazia din final Romania a presat aproape in permanenta poarta adversa, dar ocaziile clare au lipsit. Exceptie a facut sutul lui Torje la coltul scurt, mingea fiind respinsa in corner de portarul Karnezis.

In timp ce Romania se chinuia la Bucuresti cu codasa Grecia, Irlanda de Nord a revenit fabulos in inferioritate numerica si a salvat remiza in fata Ungariei (1-1). Britanicii au revenit la conducerea grupei, cu 17 puncte, in timp ce Romania ramane pe doi, cu 16 puncte, iar Ungaria ramane la trei puncte in spatele nostru.

Romania: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban (Andone '80), Pintilii - Torje, Budescu (Sanmartean '64), Maxim (Popa '64) - Keseru. Selectioner: Anghel Iordanescu

Grecia: Karneis - Kitsiou, Papastathopoulos, Manolas, Holebas - Aravidis, Tziolis - Samaris, Fortounis (Kone '54), Fetfazidis (Vyntra '46) - Mitroglou (Karelis '87). Selectioner: Kostas Tsanas

Cartonase galbene: Papp '78 / Holebas '68, Manolas '90

Meciul a fost arbitrat de Aleksei Kulbakov din Belarus.



Romania s-a chinuit teribil cu Grecia. Calificarea amanata pentru luna octombrie