Echipa Nationala

Romania, posibil cap de serie in preliminariile Cupei Mondiale din 2018

Rezultatele pozitive obtinute de echipa Romaniei in acest an si urcarea pana pe locul 15 in clasamentul mondial ne indreptatesc sa speram la o pozitie de cap de serie la viitoarele trageri la sorti.

In acest moment Romania este a 15-a natiune fotbalistica a lumii si a zecea din Europa, adica suntem la un singur loc distanta de primele noua care vor forma urna capilor de serie pentru preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018.

Tragerea la sorti pentru stabilirea grupelor de calificare la viitoarea Cupa Mondiala va avea loc in iulie 2015, iar capii de serie vor fi stabiliti dupa actualizarea clasamentului FIFA Coca-Cola din luna iunie a anului viitor.

Cu alte cuvinte, meciurile amicale si oficiale pe care nationala Romaniei le va disputa in prima jumatate a anului 2015 vor cantari decisiv in pozitionarea primei noastre reprezentative in urna pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

In ceea ce priveste programul Romaniei in prima parte din 2015, tricolorii au doar doua meciuri oficiale stabilite, cu Insulele Feroe acasa pe 29 martie si cu Irlanda de Nord in deplasare pe 13 iunie.  O alta partida amicala ar putea fi stabilita intre aceste doua jocuri oficiale.

Elvetia (locul 12 mondial) si Anglia (13) sunt natiunile pe care Romania incearca sa le depaseasca pentru a aspira la prima urna valorica de noua. Cu o astfel de pozitionare, Romania ar evita echipe precum Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Franta, Spania sau Italia.

Romania nu a mai fost cap de serie in preliminariile unui turneu final din 2001, cand a fost in prima urna valorica la tragerea la sorti pentru EURO 2004 din Portugalia.

Datorita clasamentului foarte bun in ierarhia FIFA, Romania a fost cap de serie pentru tragerea la sorti a Cupei Mondiale din Franta 1998.

sursa foto: frf.ro



Romania, posibil cap de serie in preliminariile Cupei Mondiale din 2018