Echipa Nationala

Polonia ne-a sunat apa in cap, suporterii i-au sunat apa in cap lui Lewandowski

Romania a pierdut fara drept de apel meciul cu Polonia disputat vineri seara pe Arena Nationala, cu 0-3, si ramane cu cinci puncte in Grupa E a calificarilor pentru Cupa Mondiala. Grosicki si Lewandowski de doua ori au marcat golurile Poloniei intr-un meci in care tricolorii au avut doar o ocazie si jumatate de a marca. Romania cade pe locul 4 in Grupa E, in conditiile in care locul 1 merge direct in Rusia, iar al doilea la baraj.

Imaginea serii a fost oferita de suporterii romani, care l-au doborat pe Lewandowski cu o petarda (foto sus). Chiar daca Polonia ne-e batut de ne-a sunat apa in cap, noi i-am sunat apa in cap lui Lewandowski. Spectatorii din tribune au inteles mai repede decat jucatorii Romaniei sau chiar decat Daum ca Lewandowsi trebuie eliminat cumva de pe teren, dar petarda aruncata nu l-a lovit chiar in cap pe polonez, ci a cazut de putin pe langa, la aproximativ un metru distanta. Daca l-ar fi nimerit bine, acest lucru ar fi salvat Romania de doua goluri care au venit ulterior de la acest atacant. Bineinteles, este haz de necaz, s-a evitat de putin o tragedie. 

Romania nu a avut nici o ocazie de gol, dar a plans dupa un hent in careu al polonezilor, care nu a fost.

Meciul continua pe forum, aici, apasa ca sa intri in discutie, la cald.

Romania a inceput defensiv meciul si a invitat-o practic pe Polonia sa ne domine, lucru care nu s-a lasat prea mult asteptat. In conditiilie in care Lewandowski a fost tinut strans in marcaj, pericolul a venit de unde ne-am asteptat mai putin.
 
Tocmai Grosicki a fost jucatorul care a facut diferenta cu o patrundere care a surprins defensiva noastra pe picior gresit in minutul 10. Liber in careul nostru numarul 11 de la polonezi l-a executat pe Tatarusanu cu un sut sub bara.
 
Lewandowski s-a vazut prima data in minutul 20, cand a sutat slab in zidul nostru, dupa ce anterior Zielinski patrunsese periculos si fusese blocat la sacrificiu de alunecarea lui Chiriches.
 
La jumatatea reprizei spiritele au degenerat in tribune, unde am asistat la schimburi de pumni si picioare intre suporterii celor doua echipe.
 
Pe teren Romania a atacat cu timiditate, iar faza lui Chipciu din minutul 28 a spus totul despre jocul nostru. Cursa de-a latul terenului in marginea careului advers fara a incerca sa traga la poarta.
 
Prima ocazie a tricolorilor a venit in minutul 32 dupa o faza fixa din stanga. Stanciu a trimis in careu si reluarea lui Chiriches a fost blocata de Fabianski, portarul polonez.
 
Finalul primei reprize a fost marcat de noi incidente petrecute in dreptul suporterilor nostri, mai multe torte ajungand pe teren in careul polonez, incidente care mai mult ca sigur ne vor atrage suspendarea terenului la urmatorul meci pe teren propriu.
 
Christoph Daum a mutat ofensiv in debutul partii secunde, cu Prepelita si Andone in locul lui Hoban si Popa, jucatori care practic nu s-au vazut pe teren in timpul celor 45 de minute.
 
Romania a inceput avantat partea secunda, atacand energic poarta poloneza, fara insa a ne crea ocazii de gol.
 
Cea mai mare ocazie a reprizei secunde si pana la urma a meciului a fost ratata de Andone. Acesta s-a demarcat ca un atacant de La Liga la o pasa in diagonala si a scos cornerul cu un sut blocat de Fabianski la coltul scurt.
 
Polonia a stat la cutie si a replicat prin Zielinksi in minutul 70, sutul acestuia trecand putin alaturi de poarta lui Tatarusanu.
 
Lewandowski, fara a excela pe durata meciului, a iesit la rampa ca un atacant de clasa si a avut nevoie de doua faze pentru a inscrie de fiecare data.
Mai intai l-a invins cu usurinta pe Tatarusanu cu un sut din interiorul careului, pentru ca in prelungiri sa majoreze avantajul Poloniei dintr-un penalty pe care tot el l-a obtinut in duel cu Grigore.



Polonia ne-a sunat apa in cap, suporterii i-au sunat apa in cap lui Lewandowski