Echipa Nationala

Romania pierde sefia in Grupa F dupa 0-0 cu Ungaria

Nationala Romaniei nu a reusit mai mult de un punct la Budapesta, contra Ungariei, intr-o partida intensa din preliminariile EURO 2016 si care s-a incheiat cu un 0-0 aparat de gazde cu trageri prelungite de timp. Un meci dominat autoritar de echipa noastra, dar tricolorii nu au reusit sa marcheze si astfel pierdem primul loc in Grupa F. Irlanda de Nord a trecut la sefie dupa victoria din Insulele Feroe.

Romania a dominat Ungaria si doar nesansa a facut ca gazdele sa scape fara infrangere. Nesansa noastra tradusa intr-o lipsa de concentrare la finalizare, chiar daca in final am atacat cu Keseru, Budescu, Chipciu si Maxim.

Echipa noastra a avut o posesia superioara si, cu mici exceptii, maghiarii nu ne-au pus prea mari probleme. Intreaga noastra linie defensiva, in frunte cu Dragos Grigore, s-a achitat excelent de sarcini, iar Ciprian Tatarusanu a oferit siguranta intre buturi.

Ne-am fi asteptat la putin mai multa clarviziune la centrul terenului din partea titularului Lucian Sanmartean, dar acesta nu a mai fost jucatorul decisiv din prima jumatate a preliminariilor.

In atac l-am avut pe Claudiu Keseru, iar acesta s-a zbatut din greu sa-i depaseasca pe puternicii fundasi maghiari. Nu a fost lipsit de ocazii, dar din pacate pentru noi nu a reusit sa trimita mingea in poarta veteranului Kiraly. Portar pe care minutele de final l-au gasit tragand de timp pentru acest 0-0 care pastreaza ambele echipe in cursa de calificare.

Intre timp Irlanda de Nord a trecut pe primul loc dupa victoria din Insulele Feroe. 

Posesia ca Barcelona in prima repriza

Romania a amenintat poarta adversa inca din minutul 2, cand Keseru a trimis in forta din afara careului si mingea s-a dus putin in afara cadrului portii.

Maghiarii au iesit rareori din propria jumatate si prima lor aparitie la poarta noastra s-a produs in minutul 16, cand o minge l-a cautat pe sarbul naturalizat Nikolic.

Acelasi Keseru a trimis cu varful ghetei in criza de timp in minutul 23, mingea fiind retinuta de Kiraly.

Cea mai mare ocazie a gazdelor a venit in minutul 37, cand Szalai l-a intins serios pe Tatarusanu si acesta a respins in corner.

Am replicat dupa doar doua minute prin Torje, care a fost aproape de a marca dupa o deviere a unui adversar. N-am obtinut decat lovitura de la coltul terenului, iar la faza care a urmat s-a petrecut cel mai controversat moment al meciului.

Papp a cazut in careu la centrarea lui Sanmartean si jocul a fost lasat liber de centralul german Felix Brych, iar televiziunea maghiara a refuzat sa mai difuzeze vreo reluare cu aceasta faza litigioasa.

Maghiarii au atac mai mult in debutul partii secunde si Tatarusanu a intervenit la sutul lui Stieber din minutul 52. Avea sa fie singura ocazie a gazdelor in aceasta parte secunda, dupa care Romania s-a asezat din nou la constructie, tinand mingea departe de propria poarta.

Torje a obtinut in minutul 67 o lovitura libera in marginea careului de 16 metri dupa o cursa personala. Keseru a sutat direct cautand vinclul, dar mingea s-a dus peste poarta.

Constantin Budescu si-a facut debutul la nationala in minutul 78, iar la scurt dupa intrarea sa Gabi Torje a ratat o mare ocazie. Sutul acestuia cu stangul a fost respins cu o mana de portarul Kiraly.

Budescu s-a integrat bine in angrenajul echipei si in minutul 81 a amenintat poarta dintr-o lovitura libera din marginea careului advers. 

Pana la final gazdele au mai avut un sut peste poarta trimis de capitanul Dzudszak, iar Keseru l-a imitat la cealalta poarta.

Ungaria: Kiraly - Fiola, Juhasz (Guzmics '24), Kadar, Leandro - Stieber (Priskin '88), Elek, Toszer, Dzsudzsak - Szalai, Nikolic (Nemeth '70). Selectioner: Bernd Storck

Romania: Tatarusanu - Papp, D. Grigore, Chiriches, Rat - Prepelita, Hoban - Adr. Popa (Chipciu '69), Sanmartean (Budescu '78), Torje (Maxim '90) - Keseru. Selectioner: Anghel Iordanescu

Cartonase galbene: Toszer '48, Leandro '68, Szalai '63 / Popa '21, Chiriches '50, Keseru '63, Chicpiu '72

Partida a fost arbitrata de o brigada germana alcatuita din centralul Felix Brych, asistentii Mark Borsch si Stefan Lupp, arbitrii aditionali Bastian Dankert si Marco Fritz si rezerva Rafael Foltyn.



Romania pierde sefia in Grupa F dupa 0-0 cu Ungaria