Echipa Nationala

Romania n-a dezghetat tabela din Kazahstan pe un teren greu si cu un arbitraj ostil

Echipa Romaniei a ratat cele mai mari ocazii in meciul de la Astana, ultima si cea mai mare cu trei minute inaintea finalului, insa pana la urma meciul s-a incheiat la egalitate, scor 0-0. Tricolorii ajung la cinci puncte dupa trei meciuri in campania de calificare pentru Cupa Mondiala din Rusia 2018.

Cu Tosca in locul lui Latovlevici pe flancul stang, singura modificare facuta de Christoph Daum fata de meciul cu Armenia, echipa noastra a dominat autoritar prima repriza si a ratat cateva ocazii clare de a deschide scorul.

Mai multe probleme am intampinat din cauza suprafetei sintetice de joc si a arbitrului portughez Manuel De Sousa, care a tolerat numeroase duritati comise de jucatorii echipei gazda. La o astfel de faza nesanctionata in minutul 10 l-am pierdut pe fundasul Grigore, lovit in plina figura de Akhmetov. Fundasul nostru central a revenit pe teren, dar dupa un sfert de ora a fost inlocuit cu Moti.

Minutul 27 l-a adus in prim plan pe Marin, tanarul mijlocas care a impresionat in Armenia incercand sutul de la distanta. O minge care a cautat coltul scurt si care a fost respinsa in extremis de portarul Pogatilov. La faza imediat urmatoare Hoban a reluat periculos spre poarta, dar mingea a fost blocata de Popa aflat pe directia balonului.

Stanciu a cautat si el poarta in minutul 30 cu un sut din lovitura libera si a ratat de putin tinta, pentru ca dupa alte sapte minute tot el sa scoata cornerul cu o minge trimisa de la distanta. Portarul advers a avut dificultati in a retine si a scapat balonul afara.

Ultima ocazie a primei reprize i-a apartinut lui Stanciu, jucator care s-a intors cu fata la poarta in interiorul careului si a sutat putin alaturi.

In prelungirile primului mitan l-am pierdut si pe Chipciu, ramas la pamant dupa un duel neregulamentar in careul advers ramas nesanctionat de arbitru. Romania a incheiat astfel repriza in inferioritate numerica, intrarea lui Enache in locul fostului sau coleg de la Steaua fiind efectuata in debutul partii secunde.

Kazahstanul a iesit mai mult la joc in partea secunda si viteza de circulatie a balonului a crescut. Cu toate acestea, Romania a avut cea mai mare ocazie in minutul 61 la sutul lui Popa din 16 metri. O minge pe coltul scurt blocata de Pogatilov.

Daum l-a aruncat in atac pe Andone pentru ultimele sapte minute, insa cea mai mare ocazie a meciului a venit la o faza creata de Stancu in minutul 87. Acesta a patruns pe stanga in careu pana la limita terenului de unde a trimis in fata portii. Pogatilov a scapat mingea din maini, dar tot el a respins din fata lui Enache, jucator care a alunecat pe suprfata de joc extrem de neprietenoasa.

Romania pierde doua puncte mari pe un teren unde s-a incurcat si Polonia (2-2) si unde se vor mai inregistra fara indoiala surprize.



Romania n-a dezghetat tabela din Kazahstan pe un teren greu si cu un arbitraj ostil