Echipa Nationala

Romania merge la victorie in Grecia: “Ne apropiem calificarea cu un succes”

Selectionerul Victor Piturca priveste cu optimism la intalnirea cu Grecia din debutul preliminariilor EURO 2016 si lasa impresia unui om cu lectiile facute.

Chiar si acum, la luni bune dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala in fata grecilor Piturca arata ca a analizat fiecare faza a acelei duble, isi aminteste cum a primit gol Romania si spera ca erorile din acele confruntari sa nu mai fie repetate.

"Incepe o noua campanie de calificare a echipei Romaniei. Primul adversar, Grecia, echipa considerata cea mai valoroasa din grupa. Este un meci important si trebuie sa plecam cu puncte. Sansele de calificare ar fi foarte mari si am speranta ca echipa Romaniei va realiza un meci bun si vom pleca neinvinsi. Avem experienta celor doua meciuri de baraj unde am pierdut in Grecia, insa fiecare joc are istoricul lui", a spus Piturca intr-o conferinta de presa.

"Lipsesc anumiti jucatori importanti pentru echipa nationala din diverse motive, insa lotul pe care il am la dispozite este format din jucatorii cei mai valorosi si cei mai in forma ai momentului acesta. Am incredere ca vom realiza un rezultat mare si cred ca ne-am apropia foarte mult de calificare cu o victorie la Pireu. Nu vom schimba sistemul de joc. Acesta va ramane acelasi si vom schimba sistemul in functie de momentele jocului. Imi doresc victoria, iar o victorie ar fi cat o calificare in Grecia. Suntem intr-un moment cand putem realiza acest lucru. Jucatorii greci nu au jocuri in picioare si acesta este un atuu pentru noi. Ei au participat la un turneu final si eu stiu ce inseamna lucrul acesta. Nu spun ca sunt slabi, dar spun ca e un moment bun pentru noi", a completat Piturca.

In ceea ce priveste amintirea ultimei deplasari din Grecia, Piturca spera ca erorile de la Pireu careu au dus la primirea a trei goluri sa nu mai fie repetate, altminteri existand sansa unui deja vu pentru tricolori.

"Romania a dominat timp de 15 minute jocul din Grecia dupa care am primit golul din offside. Am egalat repede si a venit apoi acel gol din nimic cu o echipa a Romaniei masata corect in defensiva. Diferenta in fotbal o face momentul golului si era normal sa pierdem daca am primit astfel de goluri. Momentul se poate repeta daca vom gresi pentru ca Grecia este o echipa speculativa. Grecia nu a suferit mari schimbari. Au disparut Karagounis, Katsouranis si Gekas, dar au cine sa-i inlocuiasca. Ranieri se bazeaza cam pe acelasi stil de joc pe care il avea si Santos. M-am interesat despre sitlul lui de la echipele de club", a mai spus Piturca.

Romania intalneste Grecia in deplasare, duminica 7 septembrie de la ora 21:45, in partida inaugurala din Preliminariile EURO 2016.



Romania merge la victorie in Grecia: “Ne apropiem calificarea cu un succes”