Echipa Nationala

Rat despre meciul cu Olanda: ”Sa nu pierdem”

Fundasul Razvan Rat a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca jucatorii echipei nationale a României îsi propun în primul rând sa nu piarda meciul cu Olanda din premilinariile CM 2014, desi adversarii sunt superiori din mai multe puncte de vedere.

"E normal ca lumea sa se astepte la un rezultat pozitiv si cu Olanda pentru ca am facut un meci bun în Turcia. Ce va fi, vom vedea, noi vrem sa nu pierdem, pentru ca Olanda este favorita acestei grupe si este peste noi din multe puncte de vedere. Este un meci care pe care, un meci care oarecum decide primul loc al grupei. Vom vedea, eu am încredere, mereu am fost optimist", a spus fundasul.

El a mentionat ca este important ca în meciul cu Olanda jucatorii sa nu se considere învingatori dinainte.

"E important sa nu zburam, sa fim cu picioarele pe pamânt, sa fim constienti ca nu suntem dinainte învingatori cu Olanda. Pentru ca daca vom câstiga acest rezultat va fi o surpriza. Olanda este o forta si are în componenta jucatori de o valoare incontestabila. O victorie ar face din România favorita grupei pentru ca am lua practic o optiune importanta. Ultima oara când am întâlnit Olanda în preliminarii am reusit sa le luam patru puncte din cele doua întâlniri si am terminat grupa pe primul loc. Si acum, daca am câstiga la Bucuresti si am face egal în deplasare consider ca am putea emite pretentii la primul loc", a precizat jucatorul formatiei Sahtior Donetk.

Rat doreste ca suporterii care vor veni la stadion sa aiba rabdare cu jucatorii si sa nu îi critice la prima pasa gresita.

"Speram sa multumim oamenii care vor veni la stadion si pe cei care ne vor urmari din fata televizoarelor. Avem nevoie de suporteri ca sa ne sustina, ne bucuram ca am ajuns sa jucam cu 50.000 de oameni în tribuna. Va fi o presiune în plus pentru noi pentru ca stim ca trebuie sa îi multumim pe români. Românii se pricep la fotbal si sper sa nu ne taxeze când vom mai gresi vreo minge. De aceea spun ca publicul poate fi un atu, dar în acelasi timp si o presiune în plus", a explicat Razvan Rat.

Fundasul sustine ca o calificare la Cupa Mondiala ar înseamna pentru el un vis împlinit. "Pentru mine calificarea ar înseamna înca un vis împlinit. Penultimul vis pe care îl am în cariera de jucator. Ultimul ar fi sa joc într-o finala de Liga Campionilor sau macar într-o semifinala", a adaugat Rat.

Echipa nationala a României va întâlni Olanda, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cele doua echipe fiind neînvinse si ocupând primele locuri ale Grupei D cu maximum de puncte, dupa câte trei meciuri.

Echipa nationala a României va întâlni Olanda, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala, în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondial din 2014.



Rat despre meciul cu Olanda: ”Sa nu pierdem”