Echipa Nationala

Plecarea lui Victor Piturca, anchetata de DNA

Rezilierea contractului dintre Victor Piturca si Federatia Romana de Fotbal (FRF) face obiectul unei anchete a Directiei Nationale Anrticoruptie (DNA). 

”Stiu ca exista o ancheta, dar nu am fost chemat inca sa dau declaratii”, a afirmat marti seara presedintele FRF, Razvan Burleanu.

FRF i-a reziliat contractul lui Piturca in octombrie 2014, desi acesta era valabil pana in 2016.

S-a spus la acea vreme ca in contract se strecurase o greseala, data terminarii angajamentului trebuind sa fie noiembrie 2015, nu noiembrie 2016. S-a auzit in prima faza ca FRF si Piturca au revenit asupra datei si au corectat-o la 2015.

[news-110096]

Dupa aceea, contractul a fost insa reziliat, iar conform clauzelor Piturca trebuia sa achite catre FRF daune in valoare de aproximativ 500.000 de euro. Acest lucru nu s-a intamplat, iar decizia FRF de a nu solicita daune a fost motivata de Razvan Burleanu la acel moment prin faptul ca Federatia nu a fost prejudiciata. Burleanu a spus ca totul a fost legal si ca plecarea lui Piturca a fost in interesul fotbalului romanesc.

Nu este clar la acest moment daca modificarea datei contractului a fost una legala sau nu si nici daca Piti a procedat ilegal neplatind daune.

DNA ancheteaza o plangere conform careia contractul a fost reziliat de FRF fara a avea aprobarea Comitetului Executiv. Acest lucru este posibil, pentru ca rezilierea s-a facut pe graba, Piti trebuind sa plece in Arabia Saudita. 



Plecarea lui Victor Piturca, anchetata de DNA