Echipa Nationala

Piturca declanseaza un scandal european: "In barajul cu Grecia a fost un arbitraj cu intentie"

Victor Piturca este pe cale sa declanseze un scandal in fotbalul european. El a declarat marti ca barajul Romania - Grecia arbitrii au tras cu elenii avand indicatii de la UEFA. Piti sustine inclusiv ca pentru meciul retur s-a stiut arbitrul de dinainte de a fi anuntat oficial.

Piturca a declarat la Dolce Sport ca se astepta la un arbitraj defavorabil si ca acesta nu a fost unul intamplator, ci cu girul UEFA.

"Grecii au al treilea om din ierarhia UEFA. In barajul cu Grecia a fost un arbitraj cu intentie. Stiam ca vom avea un arbitraj contra noastra. Am primit un gol din ofsaid si li s-au dat multe faulturi, dintre care unul s-a transformat in gol. Cand Grecia conducea, arbitrul a blocat permanent jocul. Apoi i-a dat galben lui Bourceanu, pentru a-l suspenda in retur. In al doilea meci nu ni s-a acordat un penalty, iar arbitrul a blocat iarasi de multe ori jocul", a spus Piturca.

[news-102653]

Piturca a sustinut ca Adalbert Kassai, oficial din FRF, i-a scris pe un biletel, dupa tragerea la sorti a barajului, numele arbitrului care avea sa fie la Grecia - Romania. "Nu l-am crezut, dar apoi s-a anuntat acelasi arbitru, nu mi-a venit sa cred", a spus Piturca.

Romania a fost eliminata din barajul Cupei Mondiale 2016 de Grecia, cu 3-1 in tur si 1-1 in retur.

Dupa acel baraj, noi am scris despre furtul arbitrului din dubla mansa. Am subliniat la acea data ca Romania si Grecia, doua echipe relativ egale, au fost diferentiate decisiv de arbitraj.

[news-102667]



Piturca declanseaza un scandal european: "In barajul cu Grecia a fost un arbitraj cu intentie"