Echipa Nationala

Patru schimbari in echipa Romaniei pentru meciul decisiv cu Feroe

Romania are nevoie de victorie in Feroe mai ceva ca de aer pentru a obtine calificarea directa la turneul final EURO 2016. Pentru aceasta selectionerul Anghel Iordanescu va opera nu mai putin de patru modificari in primul 11 fata de meciul cu Finlanda, incheiat la egalitate 1-1 pe Arena Nationala.

Cu o evolutie foarte buns si cu interventii decisive in cateva momente ale jocului, Ciprian Tatarusanu va ramane intre buturi si n-are nicio emotie in acest sens.

Prima schimbare apare pe flancul drept al apararii, acolo unde in locul stelistului Paul Papp va intra Alexandru Matel, jucator care respira aerul tare din grupele Ligii Campionilor alaturi de Dinamo Zagreb.

In centrul defensivei vor fi pastrati Vlad Chiriches si Dragos Grigore, jucatori care au fost pacaliti la golul Finlandei de intoarcerea lui Pukki, dar care per total au avut o evolutie buna. Sa ne amintim doar de cursa facuta de Chiriches din careul advers pana in suprafata noastra de pedeapsa, unde a indepartat balonul cu un tackling de manual.

Capitanul nu se schimba in astfel de momente, astfel ca Razvan Rat ramane pe partea stanga a defensivei. Jucator care, chiar daca nu mai are sprintul din prima tinerete, aduce un plus de experienta in echipa.

Din linia de mijloc dispare Lucian Sanmartean, jucator care a incercat multe cu Finlanda, dar care a reusit atat de putine. E drept, dirijorul nostru a obtinut numeroase faze fixe, dar i-a lipsit tot timpul acea pasa decisiva care sa desfaca jocul, sa creeze superioritate. In locul lui Sanmartean va intra din primul minut Constantin Budescu, cel mai bun jucator din Liga 1 la ora actuala, fara doar si poate. Budescu nu a jucat niciun minut cu finlandezii, deci ar trebui sa arate o prospetime de invidiat in Feroe.

Budescu ii va avea in stanga si dreapta sa pe Gabriel Torje si Bogdan Stancu, doi jucatori care au semnat cele mai mari ocazii in meciul de joi seara, fiecare cu cate o bara.

In spatele liniei de trei Iordanescu ii va trimite in teren pe "pitbulii" Ovidiu Hoban si Mihai Pintilii pentru a stopa orice tentativa ofensiva a feroezilor, jucatori care dupa cum am vazut si cu Ungaria speculeaza orice greseala si au capacitate de a se duce pana in gol.

Claudiu Keseru a dezamagit joi seara si nu e prima data cand isi da cu stangul in dreptul la propriu, sa ne amintim de mingea pe care a avut in prima repriza in careul advers. Titular al treilea meci la rand, Keseru trebuie sa ia o gura de aer proaspat de pe banca si sa-i ofere o sansa lui Florin Andone.

Jucatorul lui Cordoba, echipa de Segunda Division in Spania, a intrat cu Finlanda si a creat faza din care am egalat in prelungiri prin Hoban. Cu alte cuvinte, un jucator care nu are nimic de pierdut si care poate profita de aceasta sansa pentru a-si legitima locul printre titulari la nationala.

Feroe-Romania se joaca duminica seara si va fi live text aici pe onlinesport.ro



Patru schimbari in echipa Romaniei pentru meciul decisiv cu Feroe