Echipa Nationala

Ne scade glicemia, Romania cade pe 4. Calcule pentru baraj

Rezultatele de marti seara din Grupa D a preliminariilor Cupai Mondiale 2014 au fost defavorabile Romaniei. Am cazut pe locul 4 in Grupa D si de acum suntem la mana rezultatelor din ultimele meciuri ale grupei, cu ochii si sperantele pe Olanda, cea care nu ne-a servit niciodata.

Ungaria a invins Estonia cu 5-1 si a acumulat 14 puncte, trecand pe locul al doilea. Romania a ramas cu 13 puncte, invinsa de Turcia. Insa, suntem pe locul 4, dupa turci, la egalitate de puncte cu ei (13), insa cu golaveraj inferior.

Golaverajul este primul criteriu de departajare a echipelor, in cazul egalitatii de puncte, in preliminariile CM 2014.

Daca Ungaria nu mai pierde nici un meci, nu mai avem nici o sansa sa prindem locul al doilea in grupa, cel care ar duce in baraj.

De aceea, am ajuns sa stam la mana rezultatelor. In plus, trebuie sa fim cu ochii si pe Turcia.

Ultima speranta este Olanda. Ungaria si Turcia au fiecare meci cu Olanda (maghiarii in deplasare, turcii acasa, pe 11 si respectiv 15 octombrie). Daca ungurii si turcii fac egal sau pierd, iar noi castigam cele doua partide ramase, putem lua locul al doilea. Altfel nu mai avem sanse. Acesta este unicul scenariu.

Un egal cu Turcia ne ajuta marti seara sa ii eliminam pe musulmani din calcule, insa am fi fost oricum devansati de Ungaria, cu acelasi punctaj dar golaveraj superior. Asa, pierzand cu Turcia, atat aceasta tara cat si Ungaria ne-au depasit din mers.



Ne scade glicemia, Romania cade pe 4. Calcule pentru baraj