Echipa Nationala

Mircea Lucescu: “Veneam la nationala pentru un meci sau doua”

Mircea Lucescu a fost contactat in octombrie pentru a-l inlocuit pe Victor Piturca la echipa nationala a Romaniei. La vremea respectiva insusi presedintele FRF, Razvan Burleanu, s-a deplasat in Ucraina pentru a discuta cu Lucescu. Acesta si-a dat acordul, insa nu a reusit sa-i convinga pe oficialii de la Sahtior si a ramas la echipa din Donetk.

“N-as fi venit la echipa nationala decat intr-o situatie de avarie, de maxima necesitate. Am vrut sa ajut fotbalul romanesc si as fi facut-o pentru un meci sau doua”, a spus Lucescu la Dolce Sport.

Acesta a explicat si de ce nu ar mai putea sa fie selectioner in aceasta perioada a carierei de antrenor.

“Imi amintesc de un meci cu Cehoslovacia pierdut acasa dupa un penalty dat aiurea la Costica Stefanescu. Pai pana la urmatorul meci din Suedia, cand am batut cu 1-0, a fost o perioada foarte lunga si grea de asteptare. Sunt obisnuit sa am meciuri in fiecare saptamana, sa cresc tineri jucatori de la 16-17 ani si sa-i aduc la performanta, asa cum de altfel am facut la Hunedoara, la echipa nationala, la Dinamo si acum la Sahtior”, a explicat in detaliu Lucescu.

Mircea Lucescu a mai dezvaluit si ca in 2009 a primit din partea FRF o oferta concreta de a pregati echipa nationala prin intermediul lui Ionut Lupescu, pe atunci director in federatia condusa de Mircea Sandu.

“Ionut Lupescu a venit la Marsilia dupa un meci al nostru acolo in Cupa UEFA si era un moment cand as fi putut accepta oferta Federatiei pentru ca ma aflam la final de contract. Am preferat sa raman insa la o echipa unde pot castiga campionatul in fiecare an, in care pot juca in Champions League sezon de sezon cu cele mai tari echipe”, a adaugat Lucescu.

In cele din urma echipa nationala a fost preluata din aceasta toamna de Anghel Iordanescu.



Mircea Lucescu: “Veneam la nationala pentru un meci sau doua”