Echipa Nationala

MINUT cu MINUT Conferinta de presa Anghel Iordanescu

Selectionerul Anghel Iordanescu, alaturi de patru jucatori ai nationalei Romaniei, a sustinut astazi de la ora 13:45 conferinta de presa oficiala inaintea meciului cu Finlanda, decisiv pentru calificarea la EURO 2016.

14:00 Dupa un sfert de ora de declaratii, Anghel Iordanescu pune punct conferintei de presa si paraseste sala alaturi de cei patru tricolori. De la ora 17:00, tot la Mogosoaia, este programat antrenamentul oficial al echipei noastre nationale.

13:59 Iordanescu: "Daca Mircea Sandu era antrenorul echipei nationale probabil il aducea pe Marica. Mircea Sandu e prietenul meu si poate spune orice fara sa ma supar pe el. Voi tine cont de afirmatia facuta. Acum cateva zile l-am sunat pe Marica sa-i zic La Multi Ani. E greu sa aduci un jucator dupa trei operatii, opt luni de pauza si intr-un moment in care nu-si gaseste locul la echipa lui de club".

13:57 Iordanescu: "Cand am revenit la echipa nationala n-a fost pentru mine o tinta sa ajung selectioner. Eram director tehnic in federatie, iar Victor Piturca era antrenorul echipei. Mi-am dorit foarte mult ca el sa ramana la echipa nationala si n-as fi vrut sa plece. Asa ca nu ma gandeam sa ajungem sa ne calificam la un turneu final cu mine pe banca. Le-am spus baietilor ca nimic nu echivaleaza cu o calificare si participare la o competitie suprema. Un jucator de echipa nationala care nu ajunge la un turneu final nu se poate declara satisfacut ca a realizat o performanta in fotbal".

13:55 Chiriches: "Ne asteapta un meci dificil, iar in deplasare cu ei am avut o prima repriza mai dificila, ne-au pus probleme, iar in repriza a doua am reusit sa ne impunem jocul. Cred ca avem forta necesara sa castigam acest meci".

13:54 Torje: "E o echipa valoroasa care vine dupa doua rezultate pozitive in grupa. Noi suntem echipa care a castigat la ei acasa si trebuie sa o facem si acasa. Eu cred ca suntem mai buni decat ei si forta trebuie sa se vada in teren. Trebuie sa obtinem cele trei puncte fara nicio sansa".

13:53 Keseru: "Sunt pregatit pentru fiecare meci. Daca nea Puiu a apelat la mine sunt determinat ca la orice meci. Conteaza sa castigam maine si chiar nu mai conteaza cine va da golurile si din pasa cui".

13:52 Rat: "E foarte important ca jucam cu spectatori, sper sa ne sustina pana la final si sa le aducem o bucurie".

13:50 Iordanescu: "Temere vis a vis de adversar nu am. Ii stim, i-am vazut, i-am analizat, ii respectam, dar nu ne temem de ei. Probleme marunte de lot mai avem. Nu stiu daca jucam cu doi atacanti. De dapt stiu, dar nu pot sa va spun acum".

13:49 Iordanescu: "Ma asteptam sa vina foarte multa lume, desi nu estimam ca va fi stadionul plin, dar simt ca echipa nationala este iubita si poate aduce o bucurie romanilor. Fac apel la jucatori sa dovedeasca faptul ca sunt in stare sa-i bucure pe romani. Suporterii sa aiba incredere in echipa nationala si sa ne sustina pe tot parcursul jocului indiferent de ce se va intampla pe teren".

13:47 Iordanescu: "Doresc si sper ca jucatorii sa dea dovada de concentrare si determinare pentru a rezolva cat mai rapid ecuatia calificarii. Jocul cu Finlanda fara spectatori ar fi fost extrem de delicat pentru noi. Din fericire FRF a obtinut o victorie importanta la UEFA si suntem siguri ca vom avea de partea noastra suporterii. Asa cum ii stiu, vor crea o atmosfera extraordinara. Imi doresc ca echipa noastra sa se ridice la nivelul suporterilor".

Romania intalneste Finlanda, joi seara de la 21:45, pe Arena Nationala intr-o partida din Grupa D a preliminariilor pentru EURO 2016.

Va fi a 11-a infruntare intre cele doua natiuni, Romania castigand de sapte ori pana acum, iar alte trei meciuri s-au incheiat la egalitate.

In tur, la Helsinki, ne-am impus cu 2-0 prin dubla semnata de Bogdan Stancu, jucator convocat si pentru meciul de acum. Antrenor pe banca noastra la acea partida a fost Victor Piturca, cel care dupa meciul cu finlandezii a plecat direct in Arabia Saudita pentru a semna cu Al Ittihad.

Daca Iordanescu nu se confrunta cu nicio problema de efectiv, de la oaspetii nostri va lipsi unul dintre jucatorii de baza, este vorba de Roman Eremenko.



MINUT cu MINUT Conferinta de presa Anghel Iordanescu