Echipa Nationala

Iordanescu: "Nu mergem la Budapesta pentru un joc de ciupeala"

Selectionerul Anghel Iordanescu a vorbit, luni, intr-o conferinta de presa despre partida cu Ungaria din Preliminariile EURO 2016. Acesta a expus, in cateva cuvinte, intentiile echipei nationale la Budapesta.

"Mergem la Budapesta sa obtinem un rezultat bun. In niciun caz nu mergem sa facem un joc de ciupeala. Daca trebuie sa ne aparam ne vom apara, daca vom avea ocazia vom ataca. Echipa nationala va incerca sa joace fotbal", a spus Iordanescu.

"Personal sunt increzator si stiu ca fotbalul romanesc, chiar daca in momentul de fata are o situatie speciala, trebuie sa se califice la Campionatul European. Sunt increzator in jucatori si speram ca printr-o mobilizare, concentrare si pregatire sa putem sa obtinem ceea ce ne propunem pentru cele doua jocuri", a adaugat selectionerul primei reprezentative.

Iordanescu a acuzat si faptul ca Liga 1 nu ofera mai mult de sase jucatori in acest moment echipei nationale si ca foarte putini dintre fotbalistii convocati din strainatate evolueaza la echipe importante.

"Din lotul de 25 de jucatori de la meciul cu Irlanda de Nord aveam la un moment dat noua jucatori care nu aveau contracte. E greu de acceptat ca o echipa nationala are in lot jucatori fara angajament. Avem 18 jucatori convocati din strainatate si niciodata n-a fost asa o mare diferenta intre cei care evolueaza in strainatate si cei din competitia interna. Avem foarte putini jucatori care activeaza la cluburi importante. Sunt doar doua-trei exceptii. Acum avem jucatori care sunt rezerve in echipe mici si din nefericire nici competitia interna nu ne prea ajuta. In cele mai multe cazuri jucatorii din competitia noastra interna nu au performante, nu demonstreaza ca pot fi jucatori in echipa nationala", este de parare Iordanescu.

"Traversam o perioada extrem de delicata. De la ultimul joc, cel din Irlanda de Nord, din lotul national lipsesc noua jucatori. Unii dintre ei sunt foarte importanti, iar pentru aceasta dubla au venit alti sapte jucatori care in ultima perioada nu prea au fost pe la echipa nationala. Dintre acestia si trei debutanti. Problema selectiei este determinata si de situatia delicata prin care trec cluburile noastre, situatia sportiva si cea financiara", a mai spus Iordanescu.



Iordanescu: "Nu mergem la Budapesta pentru un joc de ciupeala"