Echipa Nationala

Gheorghe Hagi, atac dur la conducerea FRF

Fostul mare international Gheorghe Hagi a lansat un atac dur in directia actualei conduceri a Federatiei Romane de Fotbal, pe care o considera principala vinovata pentru esecul lamentabil al nationalei Romaniei la turneul final EURO 2016.

"Cea mai mare problema a fotbalului romanesc in acest moment este ca noi cei care am jucat si am facut performanta la cel mai inalt nivel suntem judecati si condusi de oameni care nu au experienta si sunt foarte-foarte tineri pentru a avea in maini soarta fotbalului romanesc", spune Hagi intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul oficial la Academiei care ii poarta numele.

"Sub conducerea voastra pentru prima oara in istoria echipei nationale ne-ati facut sa ne simtim UMILITI (Albania ne-a batut in meci oficial, nu in meci de pregatire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media si oameni de fotbal dupa eliminarea echipei Romaniei de la EURO 2016, nu de mine!", a mai spus Hagi.

De asemenea, fostul capitan al echipei nationale acuza lipsa de rezultate din ultimii doi ani la nivelul copiilor si juniorilor.

"Sub conducerea voastra in ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanta la tineret si juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, sa nu spun dezastruoase. De doi ani va tot spun ca Ungaria ne-o va lua inainte: ne-au depasit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii si juniori s-au calificat la turnee finale. De asemenea, vecinii nostri din estul Europei sarbii si croatii au castigat trofee, iar noi am ajuns sa fim invinsi de Bulgaria pe teren propriu si nu s-a intamplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a intamplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu ZERO performante. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru ca trebuie sa te pricepi la fotbal. Pare usor, dar nu e!", a concluzionat Hagi.



Gheorghe Hagi, atac dur la conducerea FRF