Echipa Nationala

Gino Iorgulescu ii vede pe Mutu si Sanmartean la nationala

Apropierea meciului cu Grecia din preliminarii EURO 2016 intensifica de la zi la zi discutiile despre anumite puncte sensibile ale selectionerului Victor Piturca, iar doua dintre aceste puncte sensibile poarta numele Adrian Mutu si Lucian Sanmartean.

Ambii au evolutii foarte bune in aceasta perioada si exista numeroase voci care fac lobby pentru convocarea acestora la prima reprezentativa.

Cunoscut pentru incapatanarea sa, selectionerul Piturca s-ar putea prevala de varsta celor doi. Mutu are 33 ani, iar Sanmartean cu unul mai mult, iar acest aspect ar putea cantari decisiv intr-o eventuala decizie a lui Piturca de a aborda calificarile pentru Franta 2016 fara acestia.

Unul dintre sustinatorii acestei idei este chiar Gino Iorgulescu, actualul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca sustine convocarea lui Mutu si Sanmartean la echipa nationala.

"Sanmartean si Mutu, la cum au jucat in acest inceput de sezon, ar fi indreptatiti sa fie convocati la lotul national. Mai ales aseara, Sanmartean a fost printre putinii de pe teren care a demonstrat ca este un jucator de valoare, a fost un artizan al jocului. La nivelul la care au demonstrat ca sunt la ora aceasta eu i-as selectiona. Dar asta e decizia antrenorului, iar responsabilitatea rezultatului este tot la el", a spus Iorgulescu.

Acesta a precizat insa ca nu insista pe subiect pentru a nu crea o polemica publica inaintea meciului cu Grecia din 7 septembrie.



Gino Iorgulescu ii vede pe Mutu si Sanmartean la nationala