Echipa Nationala

FRF declara razboi insolventilor din fotbalul romanesc

Dupa esecul nationalei la EURO 2016, presedintele FRF Razvan Burleanu propune un set de solutii pentru insanatosirea fotbalului romanesc, iar printre acestea se numara si atacarea cluburilor care aleg calea insolventei pentru a scapa de datorii.

"Am ajuns la un set de solutii pe care le aveam in vedere si care in acest moment se dovedeste ca nu mai pot fi amanate. Vom ataca in Comitetul Executiv problema insolventei in Liga 1. Acestea sa nu mai poata evolua in Cupa Romaniei, in playoff si din sezonul urmator sa fie depunctate, iar apoi retrogradate. E ca si cum din 11 jucatori 4-5 sunt in moarte clinica si noi vrem sa castigam meciurile", a declarat Burleanu intr-o conferinta de presa.

In alta ordine de idei, presedintele FRF a spus ca sustine modificarea legislatiei pentru a permite directionarea a zece procente din transferul jucatorilor romani in strainatate catre bugetul Federatiei in vederea dezvoltarii sectorului de copii si juniori.

"10% din transferurile jucatorilor din Romania sa intre in bugetul FRF si sa se regaseasca in procesul de dezvoltare al sectorului de copii si juniori. Analizam obligativitatea reintroducerii centrelor de copii si juniori. In toamna vom mai deschide alte doua centre de excelenta", a precizat Burleanu.



FRF declara razboi insolventilor din fotbalul romanesc