Echipa Nationala

Echipa probabila a Romaniei pentru meciul cu Ungaria

Cu doua zile inaintea infruntarii de la Budapesta cu Ungaria, selectionerul Anghel Iordanescu incepe sa contureze primul 11 dupa schemele tactice pe care le exerseaza tricolorii la Mogosoaia.

Titular la Fiorentina in acest sezon, Ciprian Tatarusanu va fi cel mai probabil preferat intre buturi in detrimentul lui Costel Pantilimon si Silviu Lung, doi portari de asemenea cu minute in picioare.

Chiar daca Alexandru Matel a marcat un gol superb pentru Dinamo Zagreb in ultima etapa din campionatul Croatiei, Iordanescu l-ar prefera pe stelistul Paul Papp in partea dreapta a defensivei, post unde practic acesta a dat cel mai bun randament pana acum.

Revenit in aceasta vara la Rayo Vallecano, veteranul Razvan Rat are locul asigurat pe flancul stang al apararii, in timp ce ca stoperi vor evolua, cel mai probabil, Vlad Chiriches si Cosmin Moti.

Chiriches nu a fost in lotul lui Napoli la ultimul meci din Serie A din cauza unei usoare accidentari si la nationala se antreneaza sperat, dar pana la ora jocului de la Budapesta acesta va fi mai mult ca sigur pus pe picioare.

In zona tampon din fata apararii i-am putea avea pe Andrei Prepelita, noul jucator de la Ludogoret Razgrad, si pe Ovidiu Hoban, fotbalist cu jocuri foarte bune in Israel, acolo unde a ajuns in aceasta vara si Mihai Pintilii, o alta solutie pentru postul de mijlocas la inchidere.

Iordanescu se gandeste la o linie mediana formata din trei jucatori, cu dirijorul Lucian Sanmartean in centru, sustinut pe cele doua aripi de viteza lui Gabiel Torje si tehnica lui Alexandru Chipciu.

La fel de bine in locul lui Sanmartean ar putea sa apara Constantin Budescu, dar la semnalele aratate pana acum de selectioner sunt sanse mici sa-l vedem pe Costica in primul 11 la Budapesta.

Postul de titular in atac ii revine lui Claudiu Keseru, jucator revenit in Europa la Ludogoret, echipa pentru care a marcat deja doua goluri in trei meciuri. De asemenea, un jucator in forma buna pentru acest post este Denis Alibec de la Astra, dar si acesta are sanse minime sa inceapa ca titular o partida de o asemenea importanta.



Echipa probabila a Romaniei pentru meciul cu Ungaria