Echipa Nationala

De ce Romania nu e Olanda nici macar la suporteri. De ce strategia de a merge cu echipa nationala prin tara este gresita

Suporterii echipei nationale au huiduit duminica, la Ploiesti, echipa nationala a Romaniei, care a aratat un joc slab si a castigat la limita, cu 1-0 contra celor din Insulele Feroe. Unii lauda atitudinea, insa asa ceva nu este de laudat. 

M-am uitat la meciul Olanda - Turcia de sambata, in care olandezii au fost condusi cu 1-0 din prima repriza si pana in minutul 90. Au jucat execrabil, fara idei, doar cu  pase lungi aruncate le nimereala. Atunci cand aveau contratacuri pasau inapoi! Un meci slab, prost.

Prin minutul 85 spectatorii olandezi au inceput sa plece masiv din tribune. Insa, echipa a egalat si a luat un punct. Pana in minutul 90, cand Olanda era condusa si juca mai slab decat Romania, nimeni nu a huiduit sau fluierat dezaprobator.

La o zi distanta, Romania a castigat la limita cu Insulele Feroe, la capatul unui joc slab. Echipa nationala a fost insa fluierata si huiduita la Ploiesti, pe final, pentru ca avea doar 1-0 sau pentru ca atingeau mingea jucatori de la Steaua.

E drept ca toata lumea se astepta la o victorie detasata a Romaniei, insa nu a fost asa. Meciul a fost slab, Romania a avut mai multe absente de marca si a jucat pe un teren care nu sustinea un joc tehnic. Totusi, Romania si-a facut treaba, a luat trei puncte si a ramas pe locul 1 in grupa.

Nu mai este pentru suporteri buna nici victoria? Se vor victorii la scor, ca sa iasa la pariuri, sau de ce se fluiera si se huiduie?

Italia abia a luat un egal in Bulgaria, Germania s-a chinuit cu Georgia, Portugalia abia a batut acasa Serbia. Nu a fluierat nimeni, asta e sportul, uneori aduce rezultate bune si spectacol, alteori nu. Ploiestenii au fluierat insa Romania. 

Sambata nu a fost ziua de spectacol a Romaniei, dar asta nu justifica huiduielile. Daca as fi la echipa nationala nu as mai calca pe la Ploiesti. Oricum nu este de inteles de ce se merge prin tara atunci cand in Bucuresti este un stadion de 250 de milioane de euro. Ar trebui sa vina tara sa vada echipa nationala la Bucuresti, si nu echipa sa mearga prin tara pentru ca apoi sa se planga de organizare.

A merge prin tara nu se aduna spectatori, nu se creeaza reflexul de a cumpara bilete pe stadionul pe care ar trebui sa se joace mereu in Bucuresti, cel care ar trebui sa adune oameni din toata Romania. A merge prin tara inseamna uneori doar sa intri in gura lupilor ca sa fii huiduit de cativa oameni. 

Suporterii ar trebui sa invete ca nu mereu cand platesc un bilet li se garanteaza ca vor vedea si ceea ce vor ei sau ceea ce cred ei ca vor vedea.

Ai platit pentru fotbal, vei vedea fotbal, mai bun sau mai slab. Ai achitat un bilet la Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 61 de Beethoven vei vedea o prestatie muzicala mai buna sau mai slaba. Si nu huidui in sala de concert pentru ca ti s-a parut ca orchestra din Romania nu a cantat asa cum ai fi vrut tu sau cum ai vazut la Viena sau Londra. 

E ceva nou ca avem o echipa nationala slaba cu care avem totusi sanse sa mergem la EURO 2016? Nu e nimic nou aici. Cine voia sa vada o Barcelona - Real la Romania - Insulele Feroe a gresit stadionul, orasul si tara. Pentru un astfel de meci erau bilete libere cu preturi bune la Germanwings, cu destinatia Barcelona. 



De ce Romania nu e Olanda nici macar la suporteri. De ce strategia de a merge cu echipa nationala prin tara este gresita