Echipa Nationala

Razvan Burleanu face bilantul dupa prezenta Romaniei la EURO 2016

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a sustinut luni cu incepere de la ora 12:00 o conferinta de presa in care a analizat prestatia echipei nationale a Romaniei la EURO 2016.

12:33 "Aproape 2 milioane de euro a costat cantonamentul din Italia si prezenta la turneul final. Dupa momentul plecarii lui Victor Piturca am luat in calcul posibilitatea ca un antrenor sa antreneze in acelasi timp echipa nationala si o echipa de club. A fost vorba de Mircea Lucescu si intentionam ca dupa incheierea contractului cu Sahtior sa devina antrenor full time la echipa nationala".

12:30 "Noi FRF nu suntem in conflict cu Generatia de Aur sau cu orice alt fost fotbalist. Am vazut dupa acest Campionat European rafuieli personale si nu ma refer doar la Gheorghe Hagi, ci la oamenii de fotbal in general. Le-as adresa o intrebare: cine a falimentat fotbalul romanesc, cine l-a dus in insolventa si ii rog sa se uite in oglinda si sa lase deoparte rafuielile personale".

12:27 "Anghel Iordanescu nu a avut cel mai mic salariu la acest Campionat European. Facem eforturi ca noul selectioner sa fie mai bine platit decat ultimii doi selectioneri. Prezenta la Cupa Mondiala este atat de importanta incat vom face eforturi pentru atingerea acestui obiectiv".

12:25 "Cand vorbim de antrenori straini trebuie sa fim cu picioarele pe pamant. Noi ca federatie nu vom putea concura cu echipele de club si atunci acesta trebuie sa fie in primul rand foarte motivat".

12:24 "Am discutat cu Cosmin Olaroiu, insa el nu va putea accepta propunerea noastra pentru ca se afla sub contract. Profilul este al unui antrenor cu peste 10 ani de experienta, care a castigat trofee, care are autoritate si care sa-si propuna calificarea Romaniei la Cupa Mondiala. Nu ne asteapta o campanie de calificare usoara".

12:22 "Am avut o discutie cu domnul Iordanescu si imi doresc sa ramana in continuare in cadrul FRF. Ramane de vazut pe ce pozitie. In ceea ce priveste varianta de antrenor suntem deschisi atat pentru romani cat si pentru straini".

12:19 "EURO 2016 confirma lipsa jucatorilor tineri in lotul Romaniei. Am avut un singur jucator de sub 23 de ani in lot. Nu putem cere artificii pentru obtinerea unui rezultat care sa ne pacaleasca in urmatorii ani. Necalificarea din faza grupelor este raul cel mai mic care ni se putea intampla si este momentul de care putem profita".

12:16 "Nereusita iesirii din faza grupelor nu ne ia prin surprindere. Confirma ca aceste lucruri nu mai pot fi amanate. Fara sprijin din partea tuturor partenerilor nu putem face nimic. Am fost la finala campionatului de sub 19 ani, dar nu am vazut pe nimeni. Vom atrage in continuare sponsori pentru fotbalul juvenil, pentru ca banii nu cad din cer".

12:13 "10% din transferurile jucatorilor din Romania sa intre in bugetul FRF si sa se regaseasca in procesul de dezvoltare al sectorului de copii si juniori. Analizam obligativitatea reintroducerii centrelor de copii si juniori. In toamna vom mai deschide alte doua centre de excelenta".

12:12 "Vom ataca in Comitetul Executiv problema insolventei in Liga 1. Acestea sa nu mai poata evolua in Cupa Romaniei, in playoff si din sezonul urmator sa fie depunctate, iar apoi retrogradate. E ca si cum din 11 jucatori 4-5 sunt in moarte clinica si noi vrem sa castigam meciurile".

12:09 "Am ajuns la un set de solutii pe care le aveam in vedere si care in acest moment se dovedeste ca nu mai pot fi amanate. Pana la finalul Campionatului European vom anunta noul selectioner, dar si alte modificari. Vreau sa-i multumesc domnului Anghel Iordanescu ca si-a asumat o mare responsabilitate dupa Victor Piturca si ne-a dus la acest turneu final".

12:06 "Fara management, parteneri si ma refer aici si la statul roman nu putem fi fericiti, nu putem iesi in strada. S-a creat o falie intre Occident si restul Europei in ultimii ani, iar acest Campionat European ne confirma ca avem o prapastie intre echipele din vest si cele din est".

12:03 "Din pacate nu s-a putut mai mult nici din ceea ce-i priveste pe antrenor si nici din ceea ce-i priveste pe jucatori. Acestia din urma au circumstante. Dupa opt ani am reusit sa revenim la un turneu final. Nu am reusit sa producem bucurie. Vreau sa-i asigur pe toti suporterii ca am facut tot ce ne-a stat in putere pentru ca echipa nationala sa beneficieze de cele mai bune conditii. Calificarea a fost performanta ambitiei jucatorilor, a echipei in sine. Calificarea nu a fost o consecinta a unui proces de dezvoltare a fotbalului pentru ca n-am avut nicio strategie dupa 1990. Nu poti acoperi in cateva luni un desert de peste 20 de ani".

12:02 "Jucatorii nostri nu mai joaca meci de meci la echipele de club si nu-i mai regasim in competitiile europene, Champions League si Europa League".

12:01 "Imi pare foarte rau pentru parcursul echipei nationale. Am fost foarte tristi. Am vazut mai multi jucatori cu ochii in lacrimi dupa meciul cu Albania. Nu dorinta ne-a lipsit, ci neputinta de a fi mai buni. Cred ca s-a vazut ca a existat un cumul de factori negativi care au dus la acest deznodamant. In primul rand oboseala acumulata in meciurile cu Franta si Elvetia".

12:00 Incepe conferinta de presa sustinuta de Razvan Burleanu.

Pana pe 15 iulie antrenor in acte este Anghel Iordanescu, dar mai mult ca sigur acesta nu va mai continua pe banca tricolorilor.

Iordanescu, dupa cum indica surse apropiate de FRF, va fi pastrat in organigrama federatiei, cel mai probabil pe un post de direct tehnic.

Viitorul selectioner va fi anuntat imediat dupa incheierea Campionatului European din Franta, adica dupa 10 iulie.

Romania are primul meci oficial din preliminariile Cupei Mondiale 2018 pe 4 septembrie cu Muntenegru pe teren propriu.



Razvan Burleanu face bilantul dupa prezenta Romaniei la EURO 2016